Podmáslová buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: vicky-lenka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr
    • 0,5
      l podmáslí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao dle libosti
    • 2
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podmáslí, cukr a vajíčko ušleháme, přidáme kakao a olej. Znovu ušleháme a pomalu přidáme mouku a jedlou sodu. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme zhruba 35 minut. Zkusíme pomocí špejle. Upečenou buchtu můžeme nazdobit podle chuti.
2
Doporučuji péct ve vyšším plechu (lépe pekáči), po vychladnutí rozkrojíme a promažeme buď marmeládou nebo máslovým krémem.

Komentáře k receptu

  • Kajča
    Kajča |

    10. 9. 2012 16:08

    Určitě se mi nepovede :'(

  • jarukrej
    jarukrej |

    8. 7. 2011 15:13

    je opravdu výborná, děláme ji často, ale dlouho nevydrží, vždy se po ní jen zapráší <3

  • Anička
    Anička |

    5. 3. 2011 19:38

    Dělám také s tím, že hned po vytažení z trouby poliju rozpuštěným máslem s cukrem a rumem (10 dkg másla, 10 dkg cukru) a nemá to chybu!