Plumlovský řízek

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mléko
    • vejce
    • klobása
    • sýr
    • kečup - jemný
    • olej
    • kuřecí prsa může být i vepřová kýta
    • mouka sůl = těstíčko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí nebo vepřové maso naklepeme, řízky osolíme, opepříme. Kdo má rád, tak je může posypat sladkou paprikou, obalíme v hustším těstíčku, které jsme si připravili z mouky, mléka, vajec a soli, rychle vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z obou stran.
2
Z vejce si uděláme volské oko, posypeme nastrouhaným sýrem, na to položíme kousek opražené klobásky a pocákáme cik-cak kečupem.
3
Výborné s kroketami a tatarkou.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Jona
    Jona |

    21. 5. 2015 07:47

    Pravý "plumlovák", tak, jak se začal dělat v 70. letech u Páclů v Plumlově byl bez uzeniny.

  • Pavla Pitnerová
    Pavla Pitnerová |

    6. 3. 2012 15:25

    Dobrý den, nebylo by možné, abyste mi sem napsali jméno autora receptu a datum vložení receptu? Potřebuji to k bakalářské práci. :-$ Děkuji

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 20:10

    Maso drůbeží a VEPŘOVÉ ;-) -může být ;-) :-P

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    27. 3. 2009 11:57

    Děkuji autorovi za tip,na dnešní večeři...