Pivní tyčinky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 0,3
      l pivo
    • 250
      g ztužený tuk
  • Posyp
    • mák
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr niva atd.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku, pivo a tuk. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme do čtyř bochánků, které vyvalujeme do velikosti plechu. Na plechu potřeme vejcem a posypeme například strouhanou nivou, makem, či jakýmkoli oblíbeným kořením... Pak teprve těsto nakrájíme na proužky (velikost je libovolná, jak máte rádi) a dáme péct.
2
Z těsta se upečou čtyři plechy, je toho opravdu hodně. A navíc, tyčinky vydrží být měsíc vynikající, jen se nesmí dávat do igelitového pytlíku, aby nenavlhly.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    22. 2. 2015 19:55

    V pohodě tyčinky, jen mně u nich nesedělo to vyválení takového množství těsta na čtyři plechy. Tyčinky jsou pak tenké jako papír, osobně mi víc chutnaly silnější.

  • Magda
    Magda |

    31. 5. 2011 09:02

    jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    9. 3. 2009 09:52

    ono se předpokládá, že koření již bude slané. Ale samozřejmě, kdo chce, dosolí si. Jinak těsto se opravdu neslepí, při pečení naběhne do výšky a po stranách se smsrkne, přesně, jak psala Hanička. Není se čeho bát. A i když se náhodou některé k sobě přilepí (třeba když se sesunou při dávání plechu do trouby), jdou v těch spojích v pohodě rozlomit. Jinak recept chválím, je výborný :c)

  • Dáša
    Dáša |

    12. 7. 2008 13:42

    Tyčinky jsem právě vytáhla z trouby,jsou dobré ale není nic psané o soli. Zdálo se mi to divné ,takže jsem těsto potřela vejcem,posolila a posypala sezamovým semínkem.

  • gabriela Matějíčková
    gabriela Matějíčková |

    21. 3. 2008 14:52

    Dnes jsem udělala a musím říct, že jsou daleko lepší a křupavější a nejsou tolik mastné jako, když je dělám z listového těsta. Nic se neslepilo. Vyzkouším ještě štrůdl.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    17. 3. 2008 14:21

    Děkuji,tak už vím,že se tyčinky neslepí a hned je na Velikonoce vyzkouším! Jana

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    13. 3. 2008 19:51

    Ďakujem, to som chcela vedieť. Vyskušam.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    13. 3. 2008 19:51

    Ďakujem, to som chcela vedieť. Vyskušam.

  • Hanička
    Hanička |

    13. 3. 2008 13:39

    Pokud mohu reagovat - těsto se pečením trochu "smrskne", tím pádem se tyčinky neslepí,naopak.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    13. 3. 2008 10:47

    V jednoduchosti je ta krása, někdy je jednoduchý recept napsán tak složitě, že pak "složitý" recept jednoduše nepochopíme... super recept díky :-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 3. 2008 08:56

    Děkuji za vysvětlení,ale taky jsem zvědavá,jestli se to neslepí

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 3. 2008 06:54

    To je dobrý nápad, těsto je jako na pivní štrůdl:-)) Příležitostně zkusím.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    12. 3. 2008 18:56

    Ja si myslím, že je to celkom jasné. Cesto rozdeliť na 4časti, každé vyválkať/asi dosť na tenko, keď to má byť na celý plech/, natrieť rozšlahaným vajcom, posypať a radielkom ˇpokrájať trebárs na tyčinky. Pri pečení sa nezlepia?

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    12. 3. 2008 18:00

    Nerozumím tomu.Tak uděláme bochánky a pak je všechny na jednom plechu nějak vyválíme?Prosím o upřesnění,určitě bych to zkusila,ale vůbec mi to není jasné!