Piškot s pudinkovým krémem a ovocem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      ml voda
    • 1
      lžička citronová šťáva
  • Krém
    • vanilkový pudink
    • 350
      ml mléko
    • 160
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 20
      g moučkový cukr
    • 850
      g kompotované ovoce ananas, mandarinky...
  • Poleva
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • voda k doplnění šťávy z kompotu na 400 ml

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutek s cukry rozmícháme. Přidáme citrónovou šťávu a vodu, poté ostatní suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
2
Krém: pudink uvaříme dle návodu. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo. Rovnoměrně ho rozetřeme na vychladlou placku. Okapané kompotované ovoce rovnoměrně naneseme na pudink.
3
Poleva: pudinkový prášek promícháme s cukrem, rozmícháme v polovině šťávy z kompotu zředěné s vodou a vmícháme do zbylé šťávy, kterou jsme uvedli do varu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Placku poléváme ještě horkou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vera
    vera |

    15. 7. 2011 13:04

    právě jsem puding zchladila za stáleho míchání ve studené vodě.... zafungovalo :)

  • Veronika Hlávková
    Veronika Hlávková |

    14. 5. 2008 10:44

    jednoduše vynikající, akorát polevu jsem nedělala podle receptu, dávala jsem želatinu

  • beba
    beba |

    22. 12. 2005 14:32

    Všetkým vám pekne ďakujem za radu. Určite si nejaký spôsob vyberiem a potom sa ozvem.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    22. 12. 2005 08:51

    Když vařím pudink do krému, nesladím ho, ale po nalití do misky zasypu krystalovým cukrem, tím se zabrání vytvoření škraloupu a zároveň pudink osladím.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 12. 2005 08:14

    Milá beba, stačí ten puding občas premiešať, kým vychladne. Nechajte si ho poruke a sem tam premiešajte.

  • Jana Han
    Jana Han |

    21. 12. 2005 18:20

    Co nejdrive po uvareni pudingu dejte primo na puding plastickou folii. Pak se vam ten skraloup neudela. Ta folie musi ale byt skutecne na pudingu, ne jen pres misku.

  • Airan
    Airan |

    21. 12. 2005 15:22

    Beba, nepocitam se mezi vyborne kucharky ale pokusim se poradit: ta kurka se utvori urcite, takze kurku neslehat ale vyhodit - pak bude krem bez kousku:-)) Preji uspech!

  • beba
    beba |

    21. 12. 2005 15:02

    Výborné kuchárky, poradte mi ako mám postupovať, aby sa mi pri vychladnutí pudingu na ňom neutvorila tuhá kôrka, ktorá sa už pri šľahaní nedá rozšľahať aj keď k pudingu pridám maslo. Krém síce nie je zlý, ale sú v ňom cítiť nerozmixované kúsky.

  • Di
    Di |

    15. 6. 2005 15:47

    Dovolím si oponovat. Já zašlehávám většinou máslo do pudinku (šlehacími metlami). Máslo i pudink ovšem předem prošlhám každé zvlášť s trochou cukru.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 6. 2005 12:52

    Dovolím si jednu radu - vždycky je lépe zašlehávat puding nebo jiné přídavky do krému , do másla a ne naopak. Lépe se vyšlehá, lépe chutná. Mám mnohaleté zkušenosti!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: