Pikantní fazolová polévka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 360 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g fazole
    • 50
      g uzený bůček
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička kari Nebo sladká paprika
    • 1
      ks mrkev
    • pórek Kousek
    • česnek Dle chuti
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • sůl
    • 3
      lžíce těstoviny 2-3 polévkové (můžou být i kolínka)
    • chilli Nebo tabasco
    • ocet Dle chuti
    • 1
      špetka cukr
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček rozškvaříme na oleji, a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a lehce osmahneme ještě lehce poprášíme kari kořením nebo sladkou paprikou a po zpěnění zalijeme studenou vodou. Za občasného míchání uvedeme do varu.
2
Přidáme nakrájenou mrkev a pórek a krátce povaříme, přidáme rozetřený česnek, spařená oloupaná na plátky krájená račata, osolíme a uvaříme až zelenina téměř změkne. Nakonec přidáme do polévky těstoviny a když změknou je polévka hotová. Dokořeníme chilli nebo tabaskem a dochutíme octem solí a cukrem a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: