Perníkové řezy s mandlemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kovářka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g hera
    • 250
      g moučkový cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      sklenice přesnídávka jablečná
    • 1
      vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • voda
    • citronová šťáva
    • 50
      g mandle
    • mák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku a práškem do pečiva. Přidáme moučkový cukr, jablečnou přesnídávku, kakao, vejce, vlahé mléko a nakonec rozehřátou vlahou Heru. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být řidší konzistence. Pokud máme těsto příliš tuhé, můžeme ho naředit mlékem. Plech na pečení s vyšším okrajem vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do pekáčku a uhladíme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 40 minut. Po vychladnutí můžeme potřít citrónovou polevou nebo jenom pocukrovat.
2
Citrónovou polevu připravíme smícháním vody s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká hmota řidší konzistence. Polevu po vymíchání ihned naneseme na moučník a povrch ozdobíme mandlemi a posypeme barevným máčkem.
3
Prášek do pečiva a prášek do perníků proséváme společně s moukou, aby byly rovnoměrně promíchány.Perníky a perníčky můžeme ochucovat nejrůznějšími druhy koření. Nejběžnějším je kombinace skořice, hřebíčku, badyánu a zázvoru. Doba pečení: při 150 °C asi 40 minut.

Komentáře k receptu

  • Jarča Karásková
    Jarča Karásková |

    8. 8. 2007 23:07

    Perník jsem dělala a je výborný, přidala jsem jen o trochu víc prášku do pečiva, polila čokoládou a posypala kokosem. Výsledek má a jedna, budu ho dělat častěji, je rychlý a dobrý.