Pečivo z Nivy

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 25
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g hladká mouka
    • 200
      g sýr niva
    • 200
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      lžička mletý kmín nebo mletá paprika
  • Na povrch
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • nasekané ořechy nebo kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, strouhaný sýr, tuk, žloutek a mletý kmín zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
2
Potom vyválíme na vále asi na výšku 3 mm, vyválený plát zarovnáme na čtverec nebo obdélník, potřeme osoleným rozšlehaným vejcem a ořechy nebo kmínem. Potom rozkrájíme rádýlkem nebo nožem a čtverečky nebo obdélníčky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 15 minut při vyšší teplotě.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    1. 12. 2006 10:10

    Dobré, dala jsem trochu ostré papriky, posypala kmínem a chuťovka

  • Blanka
    Blanka |

    10. 4. 2006 13:14

    Toto pečivo mi připadá docela tučné a málo výrazné. Možná bych měla zkusit dát víc koření nebo použít radu a posypat sekanými buráky.

  • Fleur
    Fleur |

    24. 2. 2006 21:14

    Výborná chuť, místo kmínu jsem dala mletou papriku, sypala jsem slanými buráky, výborné

  • vera vydrzelova
    vera vydrzelova |

    6. 2. 2006 06:35

    Pani Vencova, za vase recepty "davam ruku do ohne". Fakt ani jeden nezklamal, diky!

  • zuzana
    zuzana |

    17. 10. 2005 12:43

    a no je to skvely recept iba ja davam miesto nivy tvaroh a sezam navrch

  • Lubor
    Lubor |

    14. 10. 2005 19:45

    Špica, to se zobe tak dlouho, až prostě není

  • Vlasta
    Vlasta |

    23. 9. 2005 20:50

    Pro Alenu, tohle pečivo dělám i na Vánoce a v uzavřené krabici vydrží třeba 14 dní, pokud se nesní dříve. Nikdy mi nezvlhlo, to se nemusíte bát, pokud nebuce na vlhku

  • Alena
    Alena |

    23. 9. 2005 08:18

    Janinko, moc, moc Vám děkuji. Hned, jak přijdu z práce, tak se do toho pustím.

  • Janinka
    Janinka |

    22. 9. 2005 18:11

    Alenko, já jsem to taky pekla den dopředu a vůbec to nevadilo - je to takové pečivo, které vydrží asi poměrně dlouho (teda pokud ho uhlídáte před žrouty) neměla bych obavy ani tak 3 - 4 dny . Tak HURÁ do toho! :-)

  • Alena
    Alena |

    22. 9. 2005 08:20

    Chtěla bych toto pečivo udělat na oslavu, která bude v sobotu. Mohu si ho upéct už den dopředu?Nepokazím tím chuť? (mám obavy, aby třeba "nezvlhlo") Má s tím někdo zkušenost?

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    29. 8. 2005 21:54

    Rychlé, dobré k posezeníčku

  • Anonym
    Anonym |

    27. 8. 2005 11:16

    Fakt mňamka, zkuste posypat strouhaným sýrem

  • Janinka
    Janinka |

    25. 8. 2005 08:07

    Taky jsem do těsta nedávala kmín. Místo toho jsem tam dala raděj tu papriku a kmín až navrch. Posypat to ještě nějakou další směsí je asi docela dobrý nápad. Jen bych pak už asi nesolila vajíčko na potírání - ve směsích už sůl bývá.

  • jarmila
    jarmila |

    24. 8. 2005 13:10

    Já sypu toto pečivo kořením na pizzu - třeba Kotányi.To ale nedávám do těsta kmín.Je to vynikající.

  • Janinka
    Janinka |

    24. 8. 2005 11:45

    Zkusila jsem to na rodinou oslavu a mělo to obrovský úspěch - všichni se ptali po receptu. Zkuste to taky - je to skvělé, rychlé, jednoduché a hlavně VÝBORNÉ !!! Prostě mňamka!

  • iva
    iva |

    15. 8. 2005 10:49

    z listového těsta vyválíme trojúhelníky, poklademe nivou, zamotáme do tvaru rohlíčků, navrch dáme nasekané spařené oloupané mandle, potřeme rozkvedlaným vajíčkem.