• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Pečené žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Pečené žampiony

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g sýr
    • 100
      g měkký salám
    • 500
      g brambory uvařené ve slupce
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s vydlabanou částí žampionů. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme nakrájený měkký salám, tavený sýr a promícháme. Touto směsí naplníme kloboučky žampionů.
2
Na vymazaný pekáč vložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme naplněné žampiony a vrchní část žampionů zalejeme směsí z kysané smetany a nastrouhaného tvrdého sýra. Potom je vložíme zapéct do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 27. 6. 2010 10:41

    bylo by možné použít syrové brambory?

  • Klára Kaštánková | 26. 6. 2010 21:00

    Jejda, to je mňamka...určitě vyzkoušejte!

  • marie rusnokova | 2. 6. 2010 08:02

    Výborné!!!!Trošku jsem změnila ingredience na naplnění,ale hlavně oceňují,že se to dělá hned s brambory.dávám velkou 1

  • Sarka Havlikova | 25. 5. 2009 10:24

    misto taveneho syra jsem pouzila Mozzarelu a taky moc dobre :-)

  • Zuzana Šindlerová | 24. 7. 2008 17:50

    Vynikající večeře, jen jsem udělala nepatrnou změnu, že jsem nakrájený salám taky opekla s cibulkou a vnitřky žampionů, ještě do horkého vmíchala tavený sýr a Nivu. Recept si zaslouží obrovskou jedničku, dva žampionky zbyly i na druhý den a byly vynikající i studené.

  • Kateřina Dvořáková | 21. 7. 2008 09:13

    Jak píše paní Snášelová - je lepší mít větší žampiony, s malými je to příšerná piplačka. Slupka se z kloboučků loupe, ale většinou horní část odloupnout nejde, musí se opatrně odkrojit.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 09:57

    Pane Otakare, měla jsem dost velké žampiony. Do zapékací mísy se jich vešlo 8. Kloboučky se od vrchní slupky loupají. Menším nožíkem si zespodu kloboučku (u nožičky) zachytíte takový výrustek a pak ho taháte (loupete). Pak nožičky od kloboučku oddělíte tak, že s nima zatočíte (vyrvete je). Salám jsem použila Gothaj a 2 smetanové sýry.

  • Otakar Novák | 20. 7. 2008 09:37

    Jak se odkrojují kloboučky od vrchní slupky? Jedná se o loupání kloboučků?

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 09:19

    Okamžitě vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Nechápu, jak mohl zůstat bez povšimutí. Je to jedna symfonická báseň. Nejenom úžasná chuť ale i to, že všechno (i příloha) se peče v jednom pekáči. Dávám podtrženou 1* a zařazuji mezi delikátní a luxusní recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Měkký salám Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Tavený sýr Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Langoše II.

Langoše II.

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Tikka masala

Tikka masala

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Poslední sledované recepty

1033
Papriková krkovice
Papriková krkovice
734
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
521
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
383
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
317
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé, na co jsou dobré a jak je chutně zužitkovat?
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé,…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
AHA.cz Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Blesk pro ženy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Ženy.cz První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

Blesk.cz Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

  • Recepty.cz
  • Pečené žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact