Pečené brambory s pestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg brambory á 225g - na pečení
    • 2
      stroužek česnek rozetřený
    • 1,5
      dl smetana plnotučná
    • 0,8
      dl zeleninový vývar
    • 3
      lžíce bazalka nasekaná
    • 2
      lžíce piniové oříšky
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu, nebo dokud nejsou propečené a slupky křehké.
2
Vyjměte brambory z trouby a podélně je překrojte na poloviny. Lžící je vydlabejte tak, abyste ve slupce nechali tenkou vrstvu. Vydlabanou hmotu dejte do misky a vidličkou ji rozmačkejte. V rendlíku zatím smíchejte smetanu a vývar a na mírném ohni poduste 8-10 minut, nebo až se polovina tekutiny odpaří. Vmíchejte citronovou šťávu, česnek a sekanou bazalku a podle chuti osolte a opepřete. Směs vmíchejte společně s piniovými semínky do bramborové kaše.
3
Lžící naplňte směsí bramborové slupky a posypte parmezánem. Vraťte brambory do trouby na 10 minut, nebo dokud sýr nezhnědne. Podávejte

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.