Pangasius s mozzarelou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1000
      g pangasius 800-1000
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 200
      g mozzarella
    • 1
      sůl
    • 1
      pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200 °C). Po 10-ti minutách poklademe rajčaty nakrájenými na plátky a dáme znovu péci. Po dalších cca 5-ti minutách poklademe Mozzarelou nakrájenou na plátky a opět vložíme do trouby, kterou vypneme a necháme chvilku v teplé troubě rozpustit sýr.
2
Podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • momik
    momik |

    11. 11. 2013 18:27

    Recept z Albert magazínu...mám taky... :-D

  • maxdata
    maxdata |

    28. 8. 2011 16:15

    jednoduché a výborné.

  • Evanga
    Evanga |

    30. 7. 2011 18:22

    Hladala som nejaky jednoduchy recept na pangasiusa a nasla som tento. Prave som dopapala a musim povedat, ze to bolo VYNIKAJUCE. Jedine co som doplnila - pred solenim a korenenim som rybku pokvapkala troskou citronovej stavy a plech som poliala trochou olivoveho oleja. Mnam, mozem len odporucit :)

  • Monika Sekalová
    Monika Sekalová |

    30. 8. 2010 19:09

    Výborný recept!! :)

  • Jana Ledvinová
    Jana Ledvinová |

    26. 5. 2010 13:00

    Je to opravdu moc dobré a tak jednoduché :o). Dala jsem tam jen ty ingredience, které tady paní Jája B. napsala. Česnek tam opravdu vůbec nechybí :o). Tak si taky nechte šmakovat

  • Kuchař Amatér
    Kuchař Amatér |

    4. 9. 2009 19:24

    teda nevim, co mate za turbo troubu,ale me ta ryba plavala a bylo to cele takove nedopečene, nastetsti zbytek moji rodiny je ve vareni zdatnejsi a vse zachranil, takze prvni porce byla mdla a ty dalsi si uz pochvalovali...recept tedy ani nehodnotim, protoze se jednalo o moji chybu a po dopeceni jsem porci nemela:/pro kuchare amatery jako jsem ja: decka, az tam hodite rajcata, pecte to klidne i dyl. rajcata pustej stavu a tu nechte vypict, aj ta mozzarela se dyl rozpousti nez jsem cekala, tak na to bacha...kdyz jsou rajcata jakoby spekly (ale ne moc!) je to to pravy..je tu i recept "pangus na rajcatech" nebo tak nejak a tam je ten postup peceni popsanej lip.

  • Petra Cimerhanzlová
    Petra Cimerhanzlová |

    30. 7. 2009 12:23

    Výborná záležitost!! Přidala jsem ještě máslíčko a koření na ryby... opravdu nám moc "šmakovalo". Díky za skvělý recept :-).

  • Zuzana Stavinohova
    Zuzana Stavinohova |

    6. 12. 2008 13:16

    Naprosto dokonalé... opravdu nepřidávat česnek, kmín nic...a kombinace rajčata + mozarella je dokonalá. Lehký oběd + hl. salát mňam mńam

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    7. 10. 2008 17:33

    Ano, to je opravdu výborná příprava pangase. Pouze jsme použila nakládaná rajčata, do kterých jsem zamíchala bazalku a přes všechny pochybnosti i nasekaný česnek. :-D

  • Zuzana Stavinohova
    Zuzana Stavinohova |

    4. 10. 2008 23:47

    Nejdřív jsem moc nevěřila, neměla jsem s Mozarellou zkušenosti, ale můžu ten recept jen doporučit. A opravdu jen sýr a rajče, česnek je už možná zbytečný.... bylo to naprosto dokonalé jídlo.

  • Di -
    Di - |

    3. 9. 2008 17:22

    Tak na takovou dobrotu bych se, Lenko, být Vaší známou, nechala moc ráda pozvat.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    3. 9. 2008 14:01

    Paní/slečno Di - na ryby používám stejnou marinádu jako vy,akorát ještě přidávám trochu soli... olej, petrželku,česnek a mořskou sůl rozmixuji a touto směsí potřu ryby. Přítel byl v Norsku na rybách a přivezl pěkné kousky, tak letošní léto patří grilování :o)

  • Di -
    Di - |

    2. 9. 2008 06:52

    V tom to právě vězí, že česnekem nesmíte přebíjet chuť, ale jenom jemně dochutit. Pokud rybu namažete rozetřeným česnekem jako topinku, dopadne to nejspíše tak, jak píšete. Pokud ji posypete trochou nasekaného česneku, je to jiná. Taky hodně záleží na tom, jaký česnek používáte. Ten z dovozu, co je u nás v obchodech téměř výlučně, není vždy to pravé ořechové. V Chorvatsku na trzích mají křehkou jemnou odrůdu s načervenalou slupkou. Jak nic netaháme domů, tak česnek ano! Ostatně záleží to také na chuťových pohárcích každého jednotlivce. Není třeba nic odsudzovat předem (ani potom). Ať si každý vyzkouší, co mu ladí. Já bych například nedávala pod pangasia máslo, maximálně kapičku olivového oleje. Na moje chuťové pohárky je mastný dost. A pokud někomu chutná silně očesnekovaná ryba, proč ne? Obojí je zdravé. Proti gustu žádný dišputát a dobrou chuť!

  • František Brusák
    František Brusák |

    1. 9. 2008 22:58

    Už jsem to tady k jednomu receptu psal.Pangas.Lín i pstruh mají svoji jemnou ,příjemnou chuť i pro lidi kteří ryby nejedí.Neříkám že tento recept je špatný ale je skoro jedno zda dáte pangase nebo aljašskou tresku a vůbec když se dává česnek jak se tady v příspěvcích píše.Dnes lidé používají koření na přetlučení chuti a né na zvýraznění a dochucení jídla.Já tento recept nemohu posoudit protože takto bych ho nedělal.Já bych pangase lehce posolil podusil na másle,jako přílohu bych upekl pizzu s mozzarelou a rajčaty bez pizzového koření a k tomu lehké suché víno ale to už je jiný recept i když suroviny jsou skoro stejný.

  • Di -
    Di - |

    31. 8. 2008 08:41

    Letos nám naše paní bytná v Chorvatsku upekla na roštu oradu. byla suprová, dlouho jsem nejedla lepší rybu. Nic než sůl, dovnitř trochu směsi nasekané petrželky, česneku a oleje, totéž pak ještě nahoru na rybu již upečenou. K tomu místní bílý chleba (doma by mi tato kombinace připadala přinejmenším zvláštní), místní lehké bílé víno a zeleninový salát (okurky, papriky, rajčata, červená cibule, olej, žádný ocet!). Může být něco jednoduššího? Doma se to občas snažím napodobit v troubě. Plátky ryby položím na pečící papír lehce pomazaný olivovým olejem, navrch dám petželkovo-česnekovou směs s olejem a na chvilku strčím do trouby. je to lahoda, ale originálu se to nevyrovná.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    30. 8. 2008 22:39

    Musím potvrdit , že pstruh po mlynářsku - úplně jednoduché jídlo je nejlepší ryba ! Můj tchán nám dodával pstruhy 30 let a řekl, že se musí dělat vždy jednoduše, aby ryba "vynikla" a chutnala. A měl pravdu.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    30. 8. 2008 21:11

    Nepočítám-li sladkovodní šupinatce, rybí saláty a sardinky, snažím se min. 1x týdně jíst mořské ryby. Pátek jsem měl pracovní a i díky křesťanské výchově držím tento den jako bezmasý, byť se stavuji zrovna v restauraci: oběd-Pečený "panga" v zelenině; večeře-Stejk z lososa. ... Svůj komentář jsem psal konkrétně k tomuto receptu. U ryb jsem zastánce jednoduché úpravy tzv. přírodní, při které není potlačena obvykle jemná chuť. Znáte např. chutnějšího pstruha než "po mlynářsku"? ... Nebo: Vložte filet (cca 1kg) z chlazeného lososa kůží dolů do brutvanu, nebojte se dobře osolit a poklást hoblinami másla, nepodlévejte a pod poklicí pečte v předem na 200st.C vyhřáté troubě asi 20minut, raději méně, než vyrobit podrážku...

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    30. 8. 2008 21:09

    Souhlasím s Karlem, akorát jsem to nechtěl tak brutálně formulovat...

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    29. 8. 2008 23:11

    Oldrichu ono hodne zalezi na tom, jak casto rybu jite ... pokud casto, tak clovek i rad vyzkousi jinou chut nez maslo a sul

  • karel paty
    karel paty |

    29. 8. 2008 09:04

    Tak se dočítám, že nebudu první, kdo "zmrší" lahodnou chuť pangase a mocarely jiným kořením než už uvedený pepř, na rybu? :-((( , ale moje chuťové pohárky jsou obroušeny mnoha žejdlíky pěnivého moku a mnoha kotlíky maďarského guláše a tako dietně upravené jídlo bych neocenil a Oldřichu, přesto ne nepokládám za zoufalcem. A recept určitě nezavrhuji

  • Di -
    Di - |

    29. 8. 2008 08:43

    Já ochucuji pangasia česnekem často a peču ho pak v alobalu, navrch dávám omáčku s kari a nemyslím si, že jsem zoufalec. Recept jsem převzala z TV paprika a je to moc dobré a jemné jídlo. Chce to jen odhadnou pravou míru, rozhodně ne udělat z ryby topinku. Ostatně já miluju čerstvé ryby a mořské plody v Chorvatsku a tam se bez česneku rozhodně neobejdou!

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    28. 8. 2008 20:59

    Pokud jste toto vytvořila sama, tak gratuluji! Mozzarela to sice ovoní "máslem", přesto bych sumečka pokladl před pečením hoblinkami másla. Jsem zvědav, který zoufalec to první vylepší česnekem, kari nebo jiným zabijákem chuti.