Ovocný salát s jahodami a pomeranči

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks pomeranč
    • 400
      g jahody
    • 20
      ml pomerančový likér
    • cukr
    • meduňka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomeranče oloupeme, omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Pokusíme se zachytit šťávu, která při vykrájení pomerančů vyteče. Jahody omyjeme, očistíme a necháme okapat. Otrháme zelené lístky a plody nakrájíme na plátky. Pokud vyteče šťáva, také ji zachytíme.
2
Připravíme si velký plochý talíř. Jahody i pomeranče na něj naskládáme. Nejprve vytvoříme vnější kolo z pomerančů, potom vyrovnáme jahody. Stejně postupujeme až ke středu. Ovocnou šťávu s pomerančovým likérem osladíme cukrem, promícháme a přelijeme ji přes vyrovnané ovoce. Otrháme lístky meduňky nebo máty, omyjeme, jemně osušíme a ozdobíme jimi salát. V horkých dnech obzvláště chutná dobře vychlazený.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.