• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Ovocné šátečky z toastovače
    Napište svůj komentář k receptu

    Ovocné šátečky z toastovače

    autor: katka marsalkova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 15 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ovocné šátečky z toastovače
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        balíček listové těsto
      • máslo na vymazání toustovače
      • marmeláda na potření těsta, dle chuti a výběru
      • ovoce na pokládání těsta, ovoce musí chuťově ladit se zvolenou marmeládou

    Postup přípravy receptu

    1
    Listové těsto vyválíme (musí být trochu tlustší) a nakrájíme na čtverce velké jako toastový chleba (formy v toastovači).
    2
    Na jeden čtverec navršíme džem nebo namažeme marmeládou např. třešňovou a přidáme třešně z kompotu, nebo broskvovou a přidáme pokrájené kompotované broskve, nebo jablka, která jsme nechali chvíli podusit s cukrem doměkka, nebo jakékoliv jiné ovoce...
    3
    Přiklopíme druhým čtvercem a strany k sobě přimáčkneme. Rozpálený toastovač vymažeme máslem a upečeme v něm šátečky dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme.
    4
    Tento recept je sice převzatý z časopisu, ale nemohla jsem si odpustit ho sem nedat. Je nápaditý, jednoduchý, rychlý a výborný pro nečekanou návštěvu.
    5
    Když si vzpomenu, jak jsem já do té doby, než jsem ho objevila plácala šátečky, pak se v troubě rozjely. Tyhle šátečky jsou jeden jako druhý. Také je lepší, když máte toastovač, kdy je každý čtverec rozdělený na úhlopříčku na půl. Pak se vytvoří šátečky, někdo má toastovač jako čtverečky.
    6
    Koneckonců se mohou šátečky připravit i se slanou náplní.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šátečky se zelím

    Šátečky se zelím

    Šátečky z listového těsta

    Šátečky z listového těsta

    Šátečky s masozeleninovou náplní

    Šátečky s masozeleninovou náplní

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 8. 7. 2008 15:37

      zkuste dát do toustovače pěčící papír přeložený na půl, když vyteče trochu marmelády, tak se aspoň k toustovači nepřichytí a nebudete muset drhnout :o)

    • anonym
      anonym | 23. 1. 2007 08:55

      Přesně tak,tužší marmeláda nevyteče, i čokoláda je jako rychlovka super.

    • olga urbanova
      olga urbanova | 23. 1. 2007 07:32

      Delavám je taky.Plním až po upečení marmeládou nebo hustým pudingem .

    • englicka
      englicka | 22. 1. 2007 17:42

      chce to tu tužší marmeládu a nemazat až k okrajům:o)))

    • Nika
      Nika | 22. 1. 2007 13:18

      a nevytékala vám ta marmeláda nebo jiná směs ze šátečků? Já jsem dala asi moc marmelády, nebo nevím proč, hodně mi toho vyteklo a toustovač jsem drhla půl hodiny....

    • anonym
      anonym | 22. 1. 2007 06:52

      Dělala jsem již 2x, s čokoládou i marmeládou.Výborné.Budu opakovat.Chutnalo celé rodině.

    • Hedvika
      Hedvika | 22. 1. 2007 00:02

      Pokud máme koupené těsto ve čtvercích akorát do toustovače,tak snad ta snídaně by se dala udělat.Možná by to šlo v rozespalosti i jíst.Ale vyvalovat,vykrajovat a po kouskách péct bez valného výsledku?Někdo píše na cesty.Já si tedy na cesty neberu toustovač a už vůbec ne váleček na nudle :-))))

    • MartinV
      MartinV | 21. 1. 2007 17:40

      Katko, kdyby nic jiného tak jste rozvířila snad rekordní diskuzi v tak krátkém čase :-)A zítra to taky s děckama vyzkoušíme, zároveň se zabaví i nají !

    • englicka marketa
      englicka marketa | 21. 1. 2007 12:47

      náááhodou,dělala jsem ke snídani,pár z tvarohem a mletými ořechy ,pár z marmoškou,pár jen tak posypaný skořicí.akorát jsem to pořádně potřela máslem,a jako dobrota!!nezbylo vůbec nic a bylo mi doporučeno od rodiny opakovat:o)))

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 18. 1. 2007 13:33

      chápu....z trouby jsou z trouby, svíčková od maminky je svíčková od maminky, točený pivo je točený pivo....jakákoliv jiná svíčková je taky dobrá a když neni točený pivko, tak se spokojíme i s lahváčem.... takže tak....

    • Jana Z
      Jana Z | 17. 1. 2007 15:29

      Musím říct, že i když mě recept nadchl tak jako ostatní, zkusila jsem ale dělávat nebudu, taky se mi zdá že je to příliš zdlouhavé a z trouby jsou z trouby.

    • Airan
      Airan | 17. 1. 2007 12:27

      Ja jsem je taky zkusila, nedalo mi to:-) Pouzila jsem uz rozvalene testo, nevymazavala sendvicovac - napln jsem delala ze syru, spenatu a vejce. Po 4min. jsem to poprve otevrela, pak nechala jste 2min. Podle mne byli akorat. Docela se mi testicko i nafouklo. Ja to nevidim pro navstevu, souhlasim s Lidkou ze je to zlouhava prace a konecny vysledek z trouby je opravdu lepsi. Naopak - vitam to pro dva na snidani, kdyz je nerentabilni trouba:-)

    • helenus
      helenus | 17. 1. 2007 11:05

      neodoala som a ten receptom som ešte včera vyskúšala. ako náplň som použíla strúhané jablká zmiešané s trochou škoricového cukru a mletými orechami. druhá náplň bola strúhaná čokoláda ziešaná so strúhanými orechami. oboje bolo výborné a šátečky zožali poklonu od celej rodiny a mama sa chystá naplniť lístkovým cestom celý mrazák :-). lístkové cesto je dosť mastné, takže toastovač som nevymastila a aj tak sa neprilepilo. pod prvé som dala papier, ale myslím si, že bez papiera sa piekli rýchlejšie. pečenie trvalo cca 5 min, počas kotrých som toastovač neotvárala. Katka, koľko Vám vyjde šátečkov zo 400 g cesta? ja som ich mala na 4x do toastovača, teda 16 trojuholníkov.mimochodom, skúšala som v toastovači upiecť aj kysnuté cesto, aj cesto na hrnčekový koláč. jedlé to bolo, ale z rúry sú predsa len lepšie.

    • ELA
      ELA | 17. 1. 2007 10:50

      vážené dámy spolukuchařky, tento způsob pečení nenahrazuje nadýchané šátečky ani štrůdl z trouby, je ale moc fajn pro "nevlastníky" trouby a také na cesty, protože se šátečky nerozpadají, náplň neteče a dají se dobře "štosovat". Doma také peču "listové" v troubě.... krásný den

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 17. 1. 2007 10:27

      Když je řeč o délce pečení a nedopečení....záleží na tloušťce těsta. A jak už jsem říkala, když je nechcete mít mastné, tak toastovač místo vymazání vyložíte pečícím papírem. A já je dělám hlavně z toho důvodu, že jsou jeden jako druhý... Je to dobré i pro studenty na kolejích, co nemají troubu.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 17. 1. 2007 10:25

      To máte, Marie, pravdu. Listové těsto se peče prudce. A bez otvírání trouby, aby pára, která zdvihá a lístkuje těsto, neunikla. Když se ten toustovač musí hlídat, t. j. otvírat, věřím, že výsledek není takový jako z trouby:-))

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 17. 1. 2007 10:20

      Lidko, já se připojuji k těm skeptikům, jen jste mě komentářem předběhla. Já osobně jsem nezkoušela, ale dělala to moje známá, které věřím, je zkušená kuchařka a došla ke stejnému závěru, jako Vy. Možná, že je to dobré pro toho, kdo nemá troubu, nebo pro jednoho člověka. Mně přijde daleko jednodušší, dát šátečky všechny na plech a ne hlídat toastovač. Musím ovšem dodat, že jsem je nikdy rozplizlé neměla. Záleží asi na nastavení správné teploty.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 10:02

      Tím nechci nikterak říct, že to nejde takhle udělat. Jde to, ale rychlovka to rozhodně není.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 09:59

      Zdeno, já mám sendvičovač na světýlko, které zhasne po určité době, když jsou sendviče hotové. ta doba je konstantní, jak jsem usoudila. Když jsem dělala šátečky, bylo potřeba to nechat zhasnout třikrát, až pak byly propečené...

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 17. 1. 2007 09:55

      Nechtěla jsem recept komentovat,aniž bych ho vyzkoušela,ale popravdě řečeno-pečení listového těsta v sendvičovači se mi nějak nezdálo.Teď po komentáři paní Lidky váhám,jestli ten čas na vyzkoušení obětuji.Píšete,že to zabere 3x tolik času jako příprava klasického sendviče,to máte na mysli asi dobu pečení.To znamená,že by se šátečky měly péct zhruba 15 minut?

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 08:24

      Dámy, nejsem skeptik, ale tohle jsem zkoušela zhruba před rokem. Problémy tam jsou dva. Listové těsto je prostě těsto. Takže počítejte s tím, že než takhle šátečky vyrobíte, strávíte u sedvičovače věčnost. Udělání jedné várky zabere asi 3 x tolik času než vyrobení klasických sendvičů. Druhá věc je způsob přípravy - sendvičovač prostě peče na jiném principu než trouba - takže výsledný produkt nebude tak nadýchaný jako šátečky z trouby a bude o dost mastnější.To jsou moje zkušenosti z praxe. Dělala jsem je jednou a opakovat nebudu.

    • Martin
      Martin | 16. 1. 2007 22:53

      Bez chybný fígl. A co sladké šátečky před pečením shora posypat dýňovými a slunečnicovými semínky, slané dtto nebo kmínem, paprikou apod ?

    • barča
      barča | 16. 1. 2007 21:30

      V jednoduchosti je síla, také jsem do teď pekla v troubě a vyndavala rozplizlé trhance (ne že by se nesnědly). A s tím vloženým papírem - nemám slov.

    • jitka jambrichová
      jitka jambrichová | 16. 1. 2007 19:37

      je to dobrý nápad, já dělám tyto sladkosti i z toustového chleba ,a ještě obaluji v m. cukru se skořicí.

    • Pavlína Matušková
      Pavlína Matušková | 16. 1. 2007 19:30

      Ježiš to je dobrý nápad. Zase se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása a že člověk, zvláště pak ženská, přijde na všechno :-) Máme je určitě zítra k večeři s nutelou a meruňkama. Díky moc za nápad.

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 16. 1. 2007 18:57

      Božíčku, tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo.Dávám 1 s hvězdičkou.

    • Šárka Golíková
      Šárka Golíková | 16. 1. 2007 17:11

      Určitě vyzkouším. Výborná inspirace DÍKY!!!

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 16. 1. 2007 17:01

      Tak dobry napad jsem uz dlouho necetla. Katko, za to ze jste to sem vlozila si zaslouzite ne panaka, ale celou flasku:-))))

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 16. 1. 2007 14:39

      Ještě jsem zapomněla dodat, že já když dělám i obyčejné toasty a nechci neustále drhnout připečený sýr z toastovací plochy, ustřihnu na šířku toastovače pečicí papír-bílý (mám zkušenost, že hnědý při pečení zapáchá), přeložím ho na půl a vložím do toastovače a pak mezi něj toasty. Sýr se nelepí a toastovač se pak jen otře. Toto můžete udělat i u těhle ovocných toastů, pokud nechcete smažit na másle, ale nebudou tak zlaté.

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 16. 1. 2007 14:36

      v podstatě jde dát do šátečků opravdu cokoliv, jak píšete, nutella, náplň jako do štrůdlu, párek se zelím, směs sýrů.....prostě co lednice dá :o)

    • Zdeňka
      Zdeňka | 16. 1. 2007 12:14

      Dobrý tip na nedělní snídani,než se rodinka vyhrabe z peřin,připravit teplé šátečky.Určitě vyzkouším.Chybí jedno hodnocení,když už jste 2 daly za 1.

    • englicka marketa
      englicka marketa | 16. 1. 2007 11:13

      no to nemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!....

    • Irena Klasová
      Irena Klasová | 16. 1. 2007 11:03

      Super nápad na oslavu. Na jaře máme oslav strašně moc. V mrazáku mám těsto,tak hned vyzkouším, dávám též za 1.

    • ELA
      ELA | 16. 1. 2007 10:25

      s velkým úspěchem používám též tvarohovou nápň, nutelu nebo - pro chlapy - kombinaci sýrů a uzenin, vřele doporučuji!

    • ZDENA  L
      ZDENA L | 16. 1. 2007 09:59

      Také jsem jednoduchostí receptu okouzlena a dnes jsem chtěla dělat štrůdl, tak nic-budou šátečky!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 16. 1. 2007 09:56

      Katko, vynikající nápad!! Určitě vyzkouším, musí to být velice rychlé a celkem čistá práce, že? Už teď dávám za 11111.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Marmeláda Máslo Ovoce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zavináče

    Zavináče

    Česnečka z uzených kostí

    Česnečka z uzených kostí

    Dýňový krém

    Dýňový krém

    Řízky v zakysané smetaně

    Řízky v zakysané smetaně

    Celerová pomazánka s česnekem

    Celerová pomazánka s česnekem

    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

    Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

    Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

    Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

    Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

    Drůbeží vývar s knedlíčky

    Drůbeží vývar s knedlíčky

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    26
    Knedle v hrnečku
    Knedle v hrnečku
    25
    Palačinky s ovesnými vločkami a jablky
    Palačinky s ovesnými…
    21
    Zelné kofty v masala omáčce
    Zelné kofty v masala…
    19
    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
    Babiččin nadýchaný závin…
    18
    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
    "Sloppy Joes" - zapečený…

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    AHA.cz Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Reflex.cz Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    • Recepty.cz
    • Ovocné šátečky z toastovače
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí