Ostravská vařonka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      dl hnědý rum
    • 2
      dl voda
    • 70
      g cukr krystal nebo krupice
    • 1
      ks citronová kůra a pomerančová kůra z 1/3-1/2 plodu
    • 1
      ks skořice celá
    • 6
      ks hřebíček
    • pomeranč a citron - plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy. Zalijeme vodou a mírně povaříme. Pak přidáme rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Vařonku procedíme a ihned podáváme s plátkem citrónu a pomeranče.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.