Ostravská vařonka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme.
2
Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Hřebíček Med Nové koření Skořice Voda Vodka

Komentáře k receptu

  • šárka
    šárka |

    5. 1. 2013 19:47

    Je to moc dobré. bála jsem se toho ale to to OPRAVDU mňamka :-)

  • IVO
    IVO |

    19. 12. 2011 17:10

    Vařím to každý rok na štědrý den pro zahrádkáře-je to super,ale viděl jsem potom i dva Ježíšky! ;-)

  • Maruš
    Maruš |

    31. 12. 2006 12:58

    Vždy mi stačí decilitr a mám dost :-)),leze mi to do hlavy fest.Jinak s rumem je tady-Ostravská vařonka II.,ta je už jemnější.Takže,každý si vybere podle svého gusta.

  • Pavlína
    Pavlína |

    31. 12. 2006 07:01

    My to doma děláme bez nového koření a s rumem místo vodky. Taky jsem jednou nenašla doma skořici,tak jsem tam dala badyán a taky to šlo. Ale fakt je,že tohle jde rovnou do žíly :-))

  • Hedvika
    Hedvika |

    29. 12. 2006 14:12

    Velmi dobře znám, a to je tedy bomba.Jen těch vařonek nesmí být moc,to je pak taky bombaaa.-))

Abecední seznam: