Ořechový dort bez mouky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 19
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme koření, ořechy a lehce zabalíme sníh z 5 bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a velmi zvolna pečeme.
2
Dort necháme do druhého dne vychladit. Potom rozřízneme, namažeme pikantní zavařeninou. Povrch polijeme čokoládovou polevou, boky dortu pomažeme ušlehanou šlehačkou, na povrch stříkáme vzory ze šlehačky a sypeme čokoládovou rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Idi
    Idi |

    12. 11. 2011 19:28

    Výborný dortový korpus! Kromě zavařeniny jsem dort namazala ořechovou náplní. A seshora ho potřela tvarohovo-šlehačkovým krémem. Úspěch byl velký. Řadím tento dort mezi své oblíbené ;-)

  • Idi
    Idi |

    12. 11. 2011 19:28

    Výborný dortový korpus! Kromě zavařeniny jsem dort namazala ořechovou náplní. A seshora ho potřela tvarohovo-šlehačkovým krémem. Úspěch byl velký. Řadím tento dort mezi své oblíbené ;-)

  • Nikola Endrychová
    Nikola Endrychová |

    31. 5. 2010 11:14

    Je to docela dobrý sytý koláč, ale pokud by se to neozvláštnilo tou čokoládou nebo ovocem, tak je takový obyčejný. Jinak jsme si pochutnali :-)

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    4. 3. 2010 19:00

    Na tento dort, respektive na korpus upečený podle tohoto receptu, nedám dopustit, ořechy prostě milujeme. Nekořením a dávám trochu méně cukru, ale jinak to nemá chybu. Používám ho na téměř všechny dorty, naplnit se dá jakýmkoliv krémem či nádivkou. A navíc je velmi rychle a snadno upečený. Dávám 1.

  • Emila
    Emila |

    18. 5. 2006 18:22

    Výborný krém do tohoto výborného dortu, vyzkouším

  • Jitka
    Jitka |

    18. 5. 2006 13:37

    Krém:250 g másla, 5 dl mléka, 120 g cukru moučky, 1,5 sáčku pudinku s vanilkovou příchutí, 2 lžíce vaječného koňaku, 2 lžíce silné kávy Krém:- klasická příprava pudinku – před vlitím směsi do mléka je třeba hrnec odstavit, nechat opadnout var a pomocí metličky směs vešlehat a za stálého míchání uvařit pudink- čas od času během chladnutí je třeba krém promíchat, aby se nevytvořil škraloup.- měkké máslo utřete s cukrem doběla + po troškách (lžicích) zašlehejte pudink nejlépe pomocí šlehače nižší rychlostí + pomalinku a po kapkách směs (káva+vaj.likér) nebo kávu i likér zamíchejte do ještě teplého pudinku.

  • Petra
    Petra |

    30. 4. 2006 11:00

    Prosím paní Markéto, jak děláte ten krém z pudinku a vaj. konaku.

  • Alina
    Alina |

    27. 4. 2006 21:34

    Pečeme asi při 160 °C 3/4 hodiny

  • Lenka
    Lenka |

    27. 4. 2006 15:43

    Prosím, při jaké teplotě a jak dlouho zvolna pečeme?

  • Merkéta Fialová
    Merkéta Fialová |

    4. 2. 2006 17:39

    Tento víkend jsem poctila rodinu touto specialitou. Nenechala jsem to odležet více jak pár hodin ale musím uznat že i tak byl super. Trošku jsem obmněnila ozdobení. Dovniř jsem dala jen marmeládu a dorní část a okraje jsem potřela krémem z másla, vaječného koňaku a uvařeného pudingu. Na něj jsem naskládala kompotované broskve a zalila čokoládou.

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    8. 10. 2005 20:23

    MŇAMKA!!

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    7. 10. 2005 20:29

    Tenhle dort je lehoučný jako vánek, přidávám do něj trochu kakaa

Poslední navštívené:

Abecední seznam: