Nesmažené karbanátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g strouhanka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka majoránka
    • 2
      ks citron 1-2
    • 500
      g brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to položíme plátky cibule a masové placičky. Nalejeme skleničku vývaru nebo slané vody. Dáme péct do trouby. Až brambory změknou, zakapeme šťávou z 1 až 2 citrónů.
2
Ideální pro ty, kteří nesmějí mastné a pečené, a my kteří můžeme sníme i ty brambory nasáklé šťávou z masa.

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    28. 2. 2007 10:47

    Lenko, díky. Já zrovna dnes budu dělat lososa, a ten také pokapu citrónem a není to poznat. Tak tohle určitě zkusím asi i v římském hrnci. Dobrý nápad.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    28. 2. 2007 10:28

    Hanko, ten citron srazí mastnotu a taky pro chuť, ty nakyslé brambory s příchutí oregana jsou chutné, samozřejmě ten citron můžete vynechat, ale do originálního receptu patří.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    28. 2. 2007 10:04

    Lenko, prosím, dotaz, jaký význam má to zakapání citrónů? Díky.