Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuř. maso (osolené, opepřené a okořeněnené). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl... více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Připravíme si kvásek, který necháme na teple vzejít. Do velké misky dáme celou mouku, sádlo a sůl a na konec kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a uděláme... více o Domací houstičky
Kuřecí kousky orestujeme na malém množství oleje společně s žampiony a houbami, ochutíme podravkou, přidáme lisovaný česnek a bílé víno dle chuti.... více o Noky „Delicios“
Z bílků vyšleháme ručním šlehačem tuhý sníh, do kterého ručně lehce zamícháme žloutky, postupně cukr a pak mouku. Vše mícháme pomalu a ručně. Do... více o Jednoduchá a rychlá roláda
Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a... více o Turecká polévka z červené čočky
Maso vcelku omyjeme, protkáme špekem, nasolíme, posypeme kořením na vepřovou pečeni a zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran dohněda. V kastrolu... více o Klobova vepřová pečeně
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby... více o Italská focaccia
Brambory ve slupce omyjeme. Do pekáčku dáme na dno trochu soli a na ni naskládáme brambory. Zasypeme zbytkem soli (když je menší pekáček, stačí i míň... více o Brambory pečené v soli
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš... více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Pórek nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody. Přidáme fazole, osolíme, opepříme podle chuti a vaříme doměkka. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji... více o Fazolová polévka s pórkem
Do velké mísy dejte jemný bulgur a vařící vodu. Zamíchejte a nechte bulgur odpočívat 5 - 10 minut, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Bulgur nesmí být... více o Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu
Cibulku poduste na olivovém oleji do zesklovatění. Přidejte nastrouhanou mrkev a duste dokud mrkev není uvařená. Smíchejte s jogurtem, česnekem a solí... více o Turecký mrkvový salát s jogurtem
Vařte brambory ve 2 hrnkách vody po dobu 20 - 25 minut, nebo dokud nezměknou. Oloupejte je a nakrájejte na 1 cm velké kostky. Přidejte nakrájené... více o Turecký bramborový salát
Uvaříme brambory a nakrájíme na kostičky, osmahneme cibulku, vložíme brambory a necháme opéct. Nakrájíme salám nebo uzeninu a přidáme spolu se sýrem a... více o Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme celer, cibuli a česnek na jemné proužky a osmahneme na olivovém oleji (nejlépe na pánvi wok). Můžeme přidat smetanu ke... více o Tagliatele s celerem
Rajčata nakrájíme na tenké plátky a poklademe dokola na talíř. Ze sýru nakrájeného na plátky vytvoříme druhou vrtsvu. Posypeme kořením a ozdobíme... více o Caprese ala Míša
Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Jablka rozkrojíme napůl a vyjmeme jadřince, bubáka a stopku. Rozehřejeme si 2 lžíce másla na pánvi a necháme... více o Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Bagetky rozkrojíme napůl a dáme rozpéct, aby se vytvořila křupavá kůrka. Potřeme bylinkovým máslem, poklademe plátky lososa a posázíme capary. Můžete... více o Bagetka s uzeným lososem a kapary
Kuře ponecháme vcelku. Na plech rozložíme pečící papír a vsypeme na něj 1 kg soli. Troubu zapneme na program gril. Ve skleničce rozmícháme olej s... více o Pečené kuře na soli
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny. Přidáme rum, mléko, prosátou mouku a prášek... více o Perník s jablky II
V míse promícháme mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, smetanu a olej. Pomocí ručního šlehače vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme plochý váleček,... více o Meruňkový koláč s müsli
Kotlety naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Párky (toč. salám) a cibuli nakrájíme na kolečka. Z kečupu, hořčice a worčestr. omáčky vytvoříme kašičku.... více o Kotlety na párku
Maso si nakrájíme na menší medailonky, naklepeme do tenka (opatrně - maso se lehce protrhne) osolíme a opepříme. Ze dvou lžic solamylu a jednoho... více o Kuřecí medailonky ala China
Uvaříme těstoviny, na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájený salám, osmahneme do hněda, poté přidáme koření a... více o Studentské těstoviny
Nejprve si připravíme játrové knedlíčky, já je dělám tak, že si do mističky rozdělám játrovou zavářku, přidám trošku na jemno nakrájené cibulky, 1... více o Kuličková polévka
Kuře naporcujeme a osolíme. Do pekáčku nasypeme zeleninu a osolíme. Podlijeme trochou vody a nahoru položíme porce kuřete. Dáme za občasného obracení... více o Kuře se zeleninou
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme na větší kousky nakrájená játra, hlívu ústřičnou a dusíme do měkka. Je-li během dušení třeba,... více o Drůbežovo-fazolový kotlík
Do vroucí vody (1 - 1,5 litru) nasypeme mraženou zeleninu. Povaříme asi tři minuty a okořeníme. Po pěti minutách přidáme rozkvrdlané vejce a sýr.... více o Zeleninová polévka s klobásou
Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a napaříme v hrnci do měkka. Na trošce másla na pánvi zpěníme do zlatova cibulku společně se slaninou (nakrájenou... více o Sýrová omáčka se slaninou a brokolicí
Maso v celku naložit do marinády z hořčice, papriky, soli a pepře. Cibulku nakrájet na jemno, stejně tak špek, osmažit na oleji, přidat prolisovaný... více o Hovězí na hořčici
Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme do čtverce na prst silně, potřeme povidly, smotáme, závin položíme na promaštěný plech, potřeme vajíčkem a pečeme... více o Bramborový závin s povidly
Na plech dáme pečící papír, na něj skládáme vedle sebe bebe sušenky, které hodně pomažeme povidly (lepší je namazat každou zvlášť a teprve potom dát... více o Povidloň
Pomeranč nakrájíme na kostičky, mrkev oloupat a též nakrájet na stejně velké kousky jako pomeranč. Dát do hrnce, přidat cukr a litr vody a vařit do... více o Pomerančovo-mrkvová šťáva
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se... více o Ostré fazole II.
Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K... více o Vánoční šneci
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou... více o Nakládané zelí do sklenic
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce (trochu si nechám na potření), sůl, olej, mléko, tvaroh a nejprve v míse a pak na vále propracujeme... více o Nedělní rohlíky
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semínek a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzeninu nakrájíme na... více o Gratinované brambory po mexicku
Mouku se špetkou solí prosijeme a přidáme na kousky nakrájenou Heru, žloutek, smetanu, cukr a zpracujeme hladké vláčné těsto. Necháme odležet v chladu... více o Jahodovo-tvarohový okrouhlý koláč
Formu i se stranami si vyložíme piškoty. V misce si ušleháme šlehačku, jejíž polovinou potřeme piškoty na dně formy. Posypeme skořicí a mletým cukrem.... více o Nepečená piškotová rychlovka
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na větší kousky (asi 5 x 5 cm). Žampionům oloupeme hlavičky a nakrájíme je na co nejtenčí plátky.... více o Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře
Do máslem vymazané formy rozložíme listové těsto, zvrchu znovu potřeme máslem. Na dno formy, jako první vrstvu na listové těsto položíme šunku,... více o Zapékané hovězí maso se šunkou a paprikou
Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme cca 5 - 10 min povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš... více o Brokolicové karbanátky II
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji/másle. Přidáme hladkou mouku, smažíme asi 2 minutky a přidáme mléko, smetanu a vývar. Dochutíme vegetou, bazalkou... více o Lasagne s lososem
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s oreganem, česnekem, osolíme a zastříkneme trochou citronové šťávy. Jablka nakrájíme na menší... více o Sýrové brambory v Římském hrnci
Cibuli nakrájíme na tenčí proužky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený párek a zasypeme červenou paprikou. Necháme jemně... více o Cibulová trochu jinak
Na olivovém oleji zpěníme oloupaný a utřený česnek. Přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata a vše prohřejeme spolu s kaparami. Smícháme s... více o Gnocchi se sušenými rajčaty a kapary
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je... více o Nadýchaný smetanový chlebíček
Kotlety musí být trochu silnější, aby se v nich mohla udělat kapsa. Pak je naklepeme a naplníme. Náplň: Na lžíci oleje dáme trochu cibule zpěnit,... více o Plněné kotlety