Jahodovo-tvarohový okrouhlý koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      ml mléko
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 100
      g cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 1
      bílek
  • Ozdoba
    • jahody
    • 1
      balíček želé dortové červené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku se špetkou solí prosijeme a přidáme na kousky nakrájenou Heru, žloutek, smetanu, cukr a zpracujeme hladké vláčné těsto. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
2
Rozválíme na kulatý plát a dáme do okrouhlé koláčové formy (průměr cca 30 cm). Pečeme asi 15 min, teplota 200 stupňů.
3
Z mléka a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme mírně vychladnout, pak vmícháme tvaroh smíchaný s bílkem a vanilkovým cukrem. Dáme dopéct asi na 20 min. (teplota 180 stupňů).
4
Na vychladlý koláč rozložíme jahody nakrájené na plátky a potřeme želé připraveným podle návodu na obalu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: