Nadívané žampiony II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks žampiony
    • máslo
    • 50
      g sýr niva
    • 2
      lžíce lučina 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej
    • 4
      plátek debrecinka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze žampionů odstraníme nožičky a jejich hlavičky nožíkem oloupeme. Nožičky pokrájíme najemno, rozpustíme máslo na pánvi a orestujeme je. Přidáme předem pokrájenou debrecínku. Do misky dáme lučinu a smícháme s připravenou směsí. Dochutíme ji pepřem a solí. Hlavičky žampionů plníme směsí a vkládáme je do vymazeného pekáčku či zapékací mísy. Při teplotě 200 °C asi 20 min.
2
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zdobíme čerstvou petrželkou. Chutný je k tomu zeleninový salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka.zima
    lenka.zima |

    24. 2. 2013 18:59

    hledala jsem něco, co by odpovídalo manželově dietě, vynechala jsem máslo a nivu, posypala jarní cibulkou a bylo to také výborné

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 1. 2013 08:58

    Jen mi chybí v postupu ta Niva. Smíchat s Lučinou nebo nastrouhat navrch?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 1. 2013 20:53

    Dobré jídlo, dobře napsaný recept, chutnalo, doporučuji.