Nadívaná krůta s dýní a křenem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks krůta
    • sůl
    • 1
      lžíce kmín celý
    • 200
      g veka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks cibule velká
    • 400
      g dýně očištěná
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • pepř mletý
    • 100
      g piniové oříšky
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g křen nastrouhaný čerstvý
    • 5
      lžíce dijonská hořčice
    • 100
      g máslo
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli s dýní pokrájíme nadrobno a na trošce oleje krátce orestujeme. Mleté maso osolíme, opepříme, zapracujeme do něj namočenou veku, orestovanou zeleninu, oříšky a rozinky, nakonec hořčici i křen.
2
Krůtu naplníme nádivkou a otvor sešijeme. Vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou (alobalem) asi 100 minut, pak dopečeme dozlatova. Průběžně podléváme a otáčíme.
3
Podáváme s americkými nebo vařenými brambory.

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    25. 3. 2010 08:02

    :-)))...když nevydržíš,pošleš fotku ty:-))),klíďo s kuřetem:-)))

  • Pája S
    Pája S |

    25. 3. 2010 07:54

    No jestli je ta nádivka dobrá jak vypadá,tak kvůli ní koupim radši 3 kuřata než jí dělat míň.:-)) Z vlastních zdrojů ju?Tak to asi nevydržím.:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    25. 3. 2010 07:40

    Až bude dýně a křen z vlastních zdrojů,bude i foto:-)Do kuřete to jde také,jen tu nádivku stačí udělat z míň než poloviční dávky.

  • Pája S
    Pája S |

    25. 3. 2010 07:25

    Tedy ta nádivka vypadá hodně dobře.Šoupla bych ji klidně i do kuřete.Já tedy dýni nekupuji a je to chyba,má spousta karotenů .Jiří bude foto?:-)