Mleté mexiko na smetaně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Nikola4887

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso hovězí
    • 1
      plechovka fazole v nálevu
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      balení mražená zelenina
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • 2
      lžíce kari
    • 2
      lžíce sojová omáčka čínská
    • 1
      lžička mexické koření
    • 1
      lžička chilli koření
    • 5
      lžíce olej
    • 1
      lžíce česnek sušený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci si osmažím mraženou zeleninu - hrášek, mrkev, kukuřice. Když to bude osmahlé (ne zcela), přidám maso. Za stáleho míchání přidám žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Osmahnu také, v připadě připálení přidám olej. Okořením a zaliju předvařenou vodou, (1 a půl hrnku) a podusím pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Ochutnám a dochutím nebo přileju vodu a dovařim ještě. Přidám nakonec fazole. Vařím 2 minutky ještě a přidám smetanu nebo i zakysanou. V případě, že je více omáčky, zahustím sypanou tmavou světlou jíškou.
2
Podáváme s rýží, je to výbornééé

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    3. 5. 2011 13:50

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    3. 5. 2011 09:08

    Prosím ještě jednou o opravu.

  • Ladia
    Ladia |

    10. 3. 2011 21:50

    300 kg masa, tak to nezkusím :-D :-D :-D

  • Nikola4887
    Nikola4887 |

    10. 3. 2011 20:46

    výborné, zkuste to :-)