Minikarbanátky po Carigradsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 200
      ml sladká smetana
    • 2
      lžíce máslo
    • 500
      g mleté maso
    • 4
      plátek veka nebo houska - suchá
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka saturejka
    • 1
      hrst petrželka zelená a sušená
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělíme dvě brambory a ostatní dáme vařit na bramborovou kaši. Tu připravíme obyčejným způsobem, jen podle chuti místo mléka dáme sladkou smetanu a kousek másla.
2
Mleté maso, namočenou a vyždímanou veku, jemně nakrájenou cibuli, vejce a koření pořádně zamícháme a tvarujeme malé karbanátky o něco málo větší než vlašský oříšek. Obalujeme jen v mouce! Smažíme nejlépe ve fritéze a poskládáme je na bramborovou kaši, kterou jsme předem rozložili po celém talíři. Na osobu by mělo být nejméně 7 kuliček.
3
Ze zbylých 2 brambor uděláme bramborovou slámu - buď ve fritéze, ale přes sítko dáme papírový filtr. Nebo na pánvi, ale olej musí být alespoň 1/2 cm, a v tom případě je zapotřebí ještě jedna ruka, nejlépe někdo, kdo (je zrovna poblíž, má hlad a proto se tváří ochotně) může míchat, než se brambor nastrouhá přímo nad pánví. Jinak hrozí slepení a sláma se nepovede. Lze slámu zaměnit s chipsy, co vypadají jako sirky.
4
Podáváme se zeleninovým salátem, bez toho to prostě není ono.

Komentáře k receptu

  • Anděla Dvořáková
    Anděla Dvořáková |

    25. 1. 2012 18:59

    My doma nesnášíme a proto nevaříme bramborovou kaši. Co nám autorka poradí místo ní?

  • Yveta
    Yveta |

    21. 1. 2006 05:45

    Tak to musi byti obrovsk mnamka....dekuji, vyzkousim.