• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Milionářské řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    Milionářské řezy

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Milionářské řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 180
        g hladká mouka
      • 125
        g máslo
      • 3
        lžíce hnědý cukr
    • náplň
      • 50
        g máslo
      • 3
        lžíce hnědý cukr
      • 400
        g mléko
      • 150
        g čokoláda - mléčná

    Postup přípravy receptu

    1
    Vypracujeme tuhé těsto, které vtlačíme do vymazané formy, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C cca 20 minut, necháme vychladnout. Máslo, cukr a kondenzované mléko dáme do rendlíku s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme oheň a zahříváme dále cca 4-5 minut, dokud směs nezačne karamelizovat. Krém pak nalijeme na korpus, necháme vychladnout. Když je krém ztuhlý, rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu a přelijeme jí koláč, necháme ztuhnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Ženevské řezy

    Ženevské řezy

    Mandlové řezy

    Mandlové řezy

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lucka
      Lucka | 13. 4. 2012 17:35

      Tak milionářské řezy jsem už dělala a protože jsem měla doma kondenzované mléko slazené, tak jsem ho použila a výsledek byl vynikající, ale příliš sladký... moc se toho sníst nedá, jen malý kousíček ;-) teď se je chystám udělat znovu, tak snad se povede jako tenkrát... žádný problém se zhoustnutím jsem neměla a doufám, že teď taky žádný problém nebude... pokud si dobře pamatuju, tak výsledek chutná skoro jako tyčinky twix <3

    • Jana H.
      Jana H. | 12. 2. 2009 13:34

      Někde musí být chyba, protože neslazené kondenzované mléko, cukr a tuk nezkaramalizuje a už vůbec neztuhne... :-( Je z toho výborný koktejl, ale ne krém.

    • Hela -
      Hela - | 21. 4. 2008 21:16

      Nejsem autorem receptu, ale zřejmě jste p. Evangelino přehlédla, že se v receptu nejedná o slazené kondenzované mléko. Takže by z toho dle vaší úpravy byl zcela jiný recept. Tady se jedná o slabší vrstvu. Určitě to vyzkouším, ale mám obavy, že to nebude dostatečně tuhé. Navíc mě děsí to množství čokolády. Bude to tak silná vrstva, že půjde špatně krájet i horkým nožem.

    • Evangelina Ciprová
      Evangelina Ciprová | 21. 4. 2008 20:59

      Recept se mi íbí. Ale zajímalo by mě, jestli by bylo možné udělat krém klasicky tak, že by se kondenzované mléko vařilo 2-3 hodiny v konzervě, až zkaramelizuje a potom za studena smíchalo s máslem a samozřejmě už bez cukru.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Mléko
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Guacamole

    Guacamole

    Šlehačkový koláč

    Šlehačkový koláč

    Sýrovo-kuřecí špízy

    Sýrovo-kuřecí špízy

    Salát z okurek

    Salát z okurek

    Steak Diane

    Steak Diane

    Květákový salát nebo pomazánka

    Květákový salát nebo pomazánka

    Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

    Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

    Báječné kuřecí placičky se sýrem

    Báječné kuřecí placičky se sýrem

    Kaše z ovesných vloček s krupicí

    Kaše z ovesných vloček s krupicí

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    39
    Zapečené brambory s masem a smetanou
    Zapečené brambory s…
    33
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Dáma.cz Miroslav Donutil slaví 70: Špatná léčba epilepsie mě málem zabila

    Miroslav Donutil slaví 70: Špatná léčba epilepsie mě málem zabila

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    • Recepty.cz
    • Milionářské řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí