Medové jidášky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g droždí
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g med Tekutý + Na pomazání
    • sůl
    • vejce Na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se špetičkou soli, zbylé mléko a kvásek. Zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky (dobře se zpracovává v robotu) a necháme kynout.
2
Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme.
3
Necháme ještě na plechu asi 20 minut kynout a upečeme v předehřáté troubě. Před podáváním mažeme medem.

Komentáře k receptu

  • ja
    ja |

    22. 3. 2013 14:13

    dobré

  • v
    v |

    22. 3. 2013 13:59

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • bara
    bara |

    22. 3. 2013 13:59

    To je. :'(

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2005 10:30

    škoda že si tam nedala obrázek.