maso

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kostka masox
    • 600
      g vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek červená cibule
    • 1
      ks pórek větší
    • 2
      ks paprika červená a žlutá
    • 100
      g máslo
    • 0,5
      lžička tymián sušený
    • 1
      lžíce sýr
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule oloupeme, překrájíme na poloviny a nakrájíme na slabší plátky. Pórek očistíme, zbavíme zavadlých listů, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka, zelenou část na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm 2 minuty opékáme nakrájenou zeleninu. Trouchu osolíme, přidáme tymián a strouhaný eidam. Směs promícháme, necháme vychladnout a potom ji rozdělíme na masové plátky. Ty stočíme a ovážeme nití nebo spíchneme párátkem.
2
Pekáček vymažeme zbytkem másla, narovnáme do něj závitky, podlijeme 100 ml vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/ plyn stupeň 3) pečeme asi 25 minut. Občas podlijeme vývarem a přelijeme výpekem. Mezitím zašleháme do smetany mouku a papriku a směsí závitky přelijeme. Přiklopíme a dusíme při snížené teplotě ještě asi 20 minut. Chutnají s dušenou rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: