• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Maskovaná cuketa - polévka
Napište svůj komentář k receptu

Maskovaná cuketa - polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maskovaná cuketa - polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks brambory opravdu velké
    • 1
      ks cuketa velká
    • 3
      lžíce smetana na vaření
    • 2
      ks tavený sýr
    • 1
      kostka masox
    • sůl
    • 1
      lžička kopr
    • 2
      lžíce polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Cuketu a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
2
V troše vody rozvaříme do měkka a ponorným mixerém rozmixujemem na kaši. Přidáme smetanu, sýr, masox a podle požadované hustoty vodu, osolíme, okořeníme a povaříme. 5 minut před koncem vaření přidáme nasekaný kopr.
3
Na talíři sypeme osmaženou houskou.
4
Výsledná polévka má krémovou konzistenci, dá se oživit i podušenými žampiony. Každý rok dostávám od adoptivní babičky fakt přerostlé cukety - tohle jsem s nimi vymyslela.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája | 21. 8. 2014 18:54

    Byla vynikající :)

  • jafin | 7. 8. 2014 15:38

    Polévka je výborná.Přidala jsem navíc jeden bobkový list a část brambor nechala vcelku.Mohu jen doporučit:)))

  • AliceFladr
    AliceFladr | 12. 9. 2012 13:40

    Výborná polévka...dávám palec nahoru =o)

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 14:05

    Prý na velikosti nezáleží! Jano, Vy jste náš člověk - čím větší, tím lepší. Mám IQ tykve, ale ty Vaše "drobečky" vidím na polévku tak pro fotbalové mužstvo. Já sklízím cuketí miminka. Některá sezobnu jako krkavčí otec hned na poli. Některá chroupám po namočení v dipu u TV. Cuketí geronti jsou vhodní už jen k tepelné úpravě. ...když je neuvařené nastrouhám, tak se kachny mohou zbláznit, asi vědí co je zdravé. Sem tam si zobne i nějaká ta slepice. V Receptech je 9 na salát s cuketami, jen ve třech se tepelně neupravují. Škoda.

  • Tereza J. | 4. 8. 2008 13:10

    Janka, Lidka to myslela asi tak, že tá cuketa bude dorastená na veľkosť tekvice, pretože cukety by sa mali oberať vtedy, keď dosiahnu dĺžku 20, max. 25 cm, teda malé. Preto napísala, veľká cuketa:)))

  • Jana Remková | 4. 8. 2008 11:33

    Jak je to myšleno,velká cuketa?Myslím,že mám celkem odhad,ale většinou mám cuketu 3-4 kilo,tak to je velká cuketa,aspoň myslím a to by bylo asi hodně,na polévku,ne?

  • Pavlína Botková | 2. 8. 2008 16:09

    Výborná polévka. Dala jsem zakysanou smetanu a nedala jsem kopr. Pro horké léto-osvěžující polévka. děkuji.

  • Marie Svobodová | 9. 10. 2007 11:22

    Moc dobrá polévka, kopr jsem neměla dala jsem osmaženou cibulku a byla výborná.

  • zira | 5. 9. 2007 18:53

    polévka byla vynikající, dala jsem zakysanou smetanu a na kostičky nakrájené uzené tofu. na vrch petrželku

  • Gabriela | 26. 6. 2007 12:32

    Výborná polévka! Kopr jsem ale nedala, ale i tak moc dobrá.

  • Lidka Kábrtová | 30. 11. 2006 21:20

    Tady platí ono Werichovo "přiměřeně". Volíme vše dle velikosti hrnce....

  • Anonym | 30. 11. 2006 19:34

    Dala jsem velkou cuketu a 3 větší brambory a měla jsem 4 litry husté kaše. Jek velká je podle vás velká cuketa?

  • Anonym | 19. 11. 2006 11:38

    Můžete mi říct na kolik porcí tato polévka je?

  • Karel Mikeška | 12. 10. 2006 17:06

    Je dobrá a ta smetana dělá své.

  • Anonym | 12. 9. 2006 10:17

    Také mám spoustu ceket, vyzkoušela jsem tuto polévku a je vynikající. Děkuji za recept.

  • Martina S. | 1. 9. 2006 11:56

    Moc dobrá polévka. Vynechala jsem kopr i masox. Na závěr jsem pěkně zahřešila - dala jsem do ní vyškvařenou slaninu s jednou nakrájenou opečenou klobáskou. Mňam.

  • Marta Horáková | 16. 8. 2006 17:49

    Vařím ji podobně,smetanu vynechávám,bez brambor,na závěr uzeninu na kostky,bez kopru,kari koření.

  • štěpánka | 10. 8. 2006 15:57

    Vaříme ji podobně, jen vynecháváme smetanu a místo kopru dávám na konec jemně nasekanou bazalku.

  • Eva H. | 31. 7. 2006 10:28

    Polévka nám moc chutnala, manžel říkal, že to je něco mezi hrachovkou a kulajdou. Cuketu jinak nechtějí, polévku mám schválenou...

  • Anonym | 11. 7. 2006 13:31

    Kopr se má trochu povařit. Je to tak správné, stačí 2 minutky.

  • markeet | 11. 7. 2006 11:07

    polevka vypada zajimave, ale kopr bych urcite nepridavala 5min pred koncem vareni. zvlaste cerstve bylinky se maji do pokrmu pridavat az po odstaveni z plotny.

  • Petra Kaválková | 11. 7. 2006 10:44

    Ano tuhle polévku také znám a je moc dobrá, krásně krémová. Máme jí moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cuketa Kopr Masox Polévkové koření Smetana na vaření Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Rychlá čína

Rychlá čína

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Poslední sledované recepty

797
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
282
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
168
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
121
Papriková krkovice
Papriková krkovice
28
Banánové lívance s kokosem a jablky
Banánové lívance s…

Zajímavé články

Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod krok za krokem, aby vám vydržela až do jara
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod…
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních…
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5 fantastických večeří, které budou chutnat celé rodině
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5…
AHA.cz Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Nejlepší manželky a partnerky podle zvěrokruhu. Které znamení vyhrává?

Nejlepší manželky a partnerky podle zvěrokruhu. Které znamení vyhrává?

Blesk pro ženy Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Ženy.cz Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Blesk.cz Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

  • Recepty.cz
  • Maskovaná cuketa - polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact