Mandlové perníkové podkovy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 26 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Markéta97

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosejeme hladkou mouku, vmícháme lžičku jedlé sody, perníkové koření, cukr, mleté mandle a kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Přidáme rozpuštěný med, rozšlehaná vejce a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočívat v chladu minimálně dvě hodiny.
2
Vyválíme na pomoučněném vále a tvořítkem vykrajujeme malé podkůvky.
3
Kousky cukroví rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v mírně předehřáté troubě upečeme.
4
Vychladlé podkovy namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobíme nudličkami loupaných mandlí.

Komentáře k receptu

  • Markéta97
    Markéta97 |

    15. 12. 2012 11:04

    já ale vim ,že má pravdu... ale udělala jsem tyhle recepty, moc mi chutnaly!

  • Jitka
    Jitka |

    15. 12. 2012 08:48

    takže co? Iva má pravdu!

  • Markéta97
    Markéta97 |

    14. 12. 2012 22:47

    já ale svou fotku nemám, takže ..! :)

  • Iva
    Iva |

    14. 12. 2012 18:50

    Markéto není nutné přidávat recepty s okopírovanými fotkami :-$ stejně jako u receptu na perník na plech :-$