Makronky - bezlepkové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 130
      g mleté mandle
    • 80
      g hořká čokoláda
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • 200
      g cukr krupice
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mandle oloupeme a umeleme. Hořkou čokoládu rozpustíme. Z bílků, soli a cukru připravíme tuhý sníh. Zlehka do něj vmícháme připravené mandle a čokoládu. Plech vyložíme pečícím papírem a z čokoládové hmoty na něj pomocí lžíce nanášíme malé kopečky. Každý kopeček posypeme trochou kokosu. Makronky vložíme do troby a zhruba při 150 °C je sušíme asi 25 minut. Upečemé je necháme vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    6. 12. 2006 13:08

    Určitě ne, marokánky jsou něco jiného. Název je správný.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 12. 2006 12:55

    Nejsou to spíše Marokánky?

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    4. 12. 2006 13:16

    Děkuji všem a kuchařce on-line, že k receptům přidávají info o bezlepkovosti. Pomohou tak mnohým se rychle zorientovat. Sama s lepkem laškuju - mám hraniční alergii, takže něco ještě můžu, něco už ne. A abych to měla zajímavější, hraniční alergii mám i na mléčné tuky. Je to docela běs...