• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Makové řezy III.
    Napište svůj komentář k receptu

    Makové řezy III.

    autor: Hana Rožníčková
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Makové řezy III.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 500
        g hladká mouka
      • 120
        g moučkový cukr
      • 250
        g tuk
      • 2
        ks vejce
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 1
        špetka sůl
    • Nádivka
      • 250
        g mák mletý
      • 2
        balíček vanilkový pudink
      • 2
        ks vejce
      • 150
        g moučkový cukr
      • strouhanka nebo drcené piškoty na zahuštění
      • 1
        l mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
    2
    Potřeme nádivkou a ze zbylého těsta uděláme mřížky.
    3
    Pečeme při 150 °C cca 40 minut.
    4
    Nádivka: mák spaříme vařícím mlékem.
    5
    Z 1 l mléka a vanilkových pudinků uvaříme pudink, vmícháme spařený mák a necháme zchladnout.
    6
    Poté zašleháme vejce, moučkový cukr a zahustíme strouhankou nebo piškoty.
    7
    Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme.
    8
    Moučník jsem pekla už několikrát, je mnou vyzkoušen a i ti, kteří nejedí mák a ochutnají, chtějí přidat.
    9
    Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Makové řezy s citronem

    Makové řezy s citronem

    Jablkové řezy III.

    Jablkové řezy III.

    Nugátové řezy III.

    Nugátové řezy III.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Marta395
      Marta395 | 10. 4. 2013 10:29

      Řezy jsou moc dobré. Na zahuštění máku jsem místo strouhanky použila strohaný perník.

    • pajaw | 30. 8. 2011 17:13

      Řezy jsem po přečtení samé chvály udělala o víkendu, ještě po 3 dnech od upečení máme skoro celý plech. myslím, že se povedly tak jak měly být, ale nikomu nechutnají :-/ Puding jsem dělala jenom z 3/4 litru a hustý byl dost.

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 7. 6. 2008 17:19

      včera jsem zkoušela,těsto jsem použila jiné-hrnkový recept,ze kterého děláme mřížkovou buchtu s marmeládou,náplň jsem dělala podle tohoto receptu,jen jsem po přečtení komentářů dala méně mléka a mřížky položila až na zpola upečený koláč.je to skvělé a hodně syté,takže buchta vhodná na vydatnou snídani:-)

    • Janina
      Janina | 24. 9. 2007 19:07

      Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

    • Anonym
      Anonym | 24. 9. 2007 18:57

      Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

    • zita matejkova
      zita matejkova | 22. 4. 2007 12:28

      Jsou vynikající místo piškotů jsem přidala mleté ořechy /zbyteček/ plus strouhaný kokos.Výborné,vláčné.

    • Anonym
      Anonym | 7. 2. 2007 09:49

      Já jsem měla náplň také hodně řídkou,mřížky by na ní vůbec nedržely.Vyřešikla jsem to tak,že jsem řezy dala péctdo mírně vyhřáté trouby,a když náplň trochu ztuhla,tak jsem na ní pokladla pásky těsta a dopekla.Byly vynikající.

    • NMarta
      NMarta | 7. 2. 2007 05:55

      Já dala na komentář,použila jen 3/4 litru mléka a máku dokonce 300g, ale náplň byla řídká, měla jsem strach, co z toho bude, ale výsledek mě mile překvapil a určitě brzo budu péct znovu. Po upečení byla náplň opravdu tuhá.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 6. 2. 2007 13:54

      Holky, maková nádivka má být tak řídká, aby se dala vylít na těsto. Pečením se vlastně dodělá. Také pozor na mák - prodávají i jen 200g pytlíky, ale v receptu je 250g. Já to dělám dle receptu a vždy se mi povedly. Ale pokud se vám náplň nezdá, udělejte jí dle Jarušky - z méně mléka.Martino, pokud se Vám těsto drobilo, chtělo to přidat trochu tuku, každá mouka "saje" jinak. A použila jste máslo nebo jiný tuk?Ale jinak souhlasím, je všeho hodně ( máme to tak rádi ), hodí se, když se sejde více lidí.Holky dík za vyzkoušení.

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 6. 2. 2007 13:33

      Řezy jsem pekla na víkend, bylo mnoho náplně a hodně řídká, sebrala mi celý sáček piškot při zahušťování a tak mě napadlo, co dát mák až do studeného pudinku, třeba by tak náplň nezřídla, každopádně vyzkouším, protože řezy jsou vynikající. Hodnotím 1.

    • Martina Plischkova
      Martina Plischkova | 6. 2. 2007 08:03

      Miluju mak, takze recept dobry. Delala jsem uz kdysy neco podobneho, ale tentokrat poprve na plech, vseho bylo akorat, jen testo nevyslo na mrizku, hodne se drobilo a pro chut bych do nej pridala citronovou kuru a to same do maku, nebo jsou dobre kompotovane mandarinky, hezky to osvezi.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2007 07:39

      Opravdu jsou moc dobré:-)) Příště udělám pudink jen z 3/4 l mléka. Jednak náplň byla řídká a jednak jí bylo skoro hodně. Ale po upečení je krásně šťavnatá a vláčná. Rozinky v rumu to pěkně dotáhly k dokonalosti. Dávám 1.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 23. 1. 2007 09:39

      Ireno jsem ráda, že chutnaly. Pudink s mákem není obvyklá kombinace, ale tady udělá své. Je to jedlé.

    • Irena Klasová
      Irena Klasová | 23. 1. 2007 09:06

      Řezy jsem vyzkoušela a byly opravdu vynikající.A paní Hanko měla jste pravdu i ti kteří mák nejedí a ochutnají chtějí přidat.Určitě zase brzy udělám.

    • Anonym
      Anonym | 22. 1. 2007 12:56

      V sobotu jsem tyto řezy upekla.Byly vynikající.Musela jsme ale dát víc strouhaných piškotů na zahuštění,protože náplň byla řídká.Jinak doporučuji.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 09:52

      Myslím, že jsou jiné věci po kterých se blbne. Mák je zdravý.

    • Irena Klasová
      Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:38

      Už to vím také dlouho,že po máku se neblbne,ale radši než makové koláčky si dám tvarohové.S mákem si dám tak jeden.Tyhle řezy mě fakt lákají,večer je vyzkouším a pak dám vědět.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 22. 1. 2007 09:28

      Blbnout se může tak leda po máku nezralém, Ireno:-)))))))))))) Už jste dospělá, měla byste vědět, že rodiče nemají vždycky pravdu:-))))

    • Irena Klasová
      Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:02

      Mák fakt nemusím,jednpu mi taťka řekl, že po máku se blbne, tak ho nejím.Ale tohle zaručeně vyzkouším, ségra zase mák miluje, a to jsme prosím dvojčata!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené filé na špenátě

    Zapečené filé na špenátě

    Blesková vajíčková polévka

    Blesková vajíčková polévka

    Kroužky z nivy

    Kroužky z nivy

    Sněhový koláč s marmeládou

    Sněhový koláč s marmeládou

    Tulácký guláš

    Tulácký guláš

    Sníh na perníčky

    Sníh na perníčky

    Krémová česneková cibulačka

    Krémová česneková cibulačka

    Vynikající těstovinový salát se špenátem

    Vynikající těstovinový salát se…

    Chřestová polévka

    Chřestová polévka

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    24
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
    Spaghetti Carbonara – La…
    21
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 16.4.2021

    Deník Aha! 16.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    • Recepty.cz
    • Makové řezy III.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí