Maková kynutá bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 25
      g droždí
    • 50
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 2
      žloutek
    • 1
      vanilkový cukr
    • sůl
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mouce uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, zasypeme lžící cukru a zalijeme částí mléka. Necháme vzejít.
2
Ve zbylém mléce si rozšleháme žloutky. K vykynutému droždí přidáme máslo, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, sůl a mléko se žloutky.
3
Vše zapracujeme na hladké těsto, vyklopíme na mírně pomoučený vál a jemně vyválíme obdélník. Ten potřeme makovou nádivkou, stočímě jako závin a vložíme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme asi 20 min. odpočinout.
4
Pak pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Po vychladnutí pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • Monika T
    Monika T |

    7. 11. 2009 16:38

    Bábovka bola výborná, akurát som dala viac múky, droždia a 1 celé vajíčko.

  • M.D.
    M.D. |

    16. 3. 2008 13:02

    Jak se má udělat maková nádivka?

  • Jana V.
    Jana V. |

    10. 4. 2007 02:55

    Jitko,díky za připomenutí,tuhle bábovku dělala skvěle moje maminka,do náplně dávala hodně rozinek.Všichni jsme ji milovali.