Losos ve smetanové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks losos filety
    • citronová šťáva
    • 250
      g mrkev
    • 250
      g celer
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 100
      ml bílé víno
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 30
      g strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné nudličky a opečeme na rozehřátém másle. Přidáme sůl, cukr, a víno a necháme asi 20 minut povařit. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Lososa osušíme, osolíme a těsně vedle sebe poklademe do zapékací formy. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme žloutek a sýr. Společně se zeleninou vmícháme do šlehačky. Hmotu navršíme na filety a uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Dan
    Dan |

    13. 9. 2007 14:36

    tedy, moooooooc dobré!!!! Jsme si pošmákli. Přílohu jsme měli rýži. Dobrá je k lososu i bramborová kaše

  • Dan
    Dan |

    13. 9. 2007 14:36

    tedy, moooooooc dobré!!!! Jsme si pošmákli. Přílohu jsme měli rýži. Dobrá je k lososu i bramborová kaše

  • iveta
    iveta |

    30. 8. 2007 11:44

    je to skvělý rodinka si moc pochutnala

  • Anonym
    Anonym |

    5. 8. 2007 16:13

    Je to skvely!Misto mrkev-celer jsem dala cuketu,mnam!

  • brk
    brk |

    16. 7. 2007 11:32

    pic lidi je to opravdu dobrota.. všem vřele doporučuju..

  • Romana Strašáková
    Romana Strašáková |

    15. 3. 2007 14:53

    dneska jsem to vařila na oběd a všichni jsi to moc pochvalovali.Sice příprava je trochu dlouhá,ale stojí to za to.Doporučuji vynikající...

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    9. 2. 2007 12:22

    jde to asi i bez celeru a mrkve že? a to se ta ušlehaná šlehačka v troubě nerozpustí?

  • Pavel Mitev
    Pavel Mitev |

    14. 1. 2007 12:46

    Je to vynikající,doporučuji i pro labužníky:

  • gojko
    gojko |

    14. 1. 2007 12:39

    Je to výborné,moc doporučuju.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 11. 2006 20:22

    Jakou přílohu doporučujete?

  • Martina Baldrmanová
    Martina Baldrmanová |

    4. 11. 2006 17:20

    Ten celer mi tam moc nechutnal :(

  • Anonym
    Anonym |

    19. 9. 2006 13:09

    uplne fantasticke! - lososa sme pripravovali pre hosti, ktori prisli na moju narodeninovu party a hostia z Peru & Francuzska boli uplne uneseni:-)

  • Katka Š
    Katka Š |

    6. 7. 2006 10:44

    Souhlasím,že příprava je delší,ale výsledek STOJÍ ZATO!VYNIKAJÍCÍ.....

  • Milda Kocór
    Milda Kocór |

    4. 2. 2006 14:15

    Zrovna jsme dojedli a - velmi dobré!!! Známka 1.

  • Vaření je Láska
    Vaření je Láska |

    21. 1. 2006 15:58

    Tak jsem se vrhl na tento recept. Příprava nepatří mezi nejkratší, ale výledek vypadá více než dobře. Přeji dobrou chuť