Listové těsto - jogurtové

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme jogurt, žloutky, drobně nakrájený nebo rozehřátý tuk a vypracujeme hladké těsto. Necháme nejméně 1 hodinu v chladu odpočinout. Vynikající na jablečný závin.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    21. 4. 2014 19:16

    Do listového těsta to má daleko jako z Aše do Brna. :-S

  • abygail
    abygail |

    21. 4. 2014 19:10

    Moc dobré těsto, použil sem na velikonoční koláč s tvarohem a kopřivami......výsledek uvidím za 35 min.

  • karel paty
    karel paty |

    20. 8. 2008 16:39

    Těsto je všeobecně známé, ale nazývat ho listovým, to je fakt neznalost. Je výborné a ještě lepší bez kypřícího prášku, jak je tu někde uvedeno

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    20. 8. 2008 05:59

    Robila som z tohto cesta jablkový závin a bol naozaj dobrý - odporúčam však nechať odležať niekoľko hodín, vtedy je cesto vláčnejšie. Hodnotím 1.

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    16. 3. 2008 03:24

    Díky moc za tento recept. Těsto je opravdu skvělé a krásně se s ním pracuje.

  • Lada Javorkova
    Lada Javorkova |

    9. 2. 2008 01:46

    Pochvala az z Japonske Okinawy. Testo je bezvadne, krasne tazne, nelepi se. Ted se mi sisky pecou. Uz se moc tesim, jak bude chutnat.

  • DankaP
    DankaP |

    10. 9. 2007 17:08

    Hned jsem ho vyzkoušela,těsto je výborné vláčné.Mě moc moc chutnalo.:)

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    17. 4. 2005 20:43

    Super, moc se povedlo.

  • Evča
    Evča |

    24. 3. 2005 07:17

    Zkuste: 500 g polohrubé mouky, 1 Heru, 1 malý kelímek bílého jogurtu - a už nic více. Těsto se dá vyválet dotenka, nelepí se, netrhá a udělám 4 velké šišky štrůdlu. Dělám ho už léta a je vynikající.

  • Linda K.
    Linda K. |

    23. 3. 2005 14:53

    Tohle těsto dělám léta a používám jej na všechny druhy závinů ( tvaroh, ořechy, mák ...atd.) Jogurt dávám 250g nebo nahradím kys. smetanou. Říkám tomu štrůdl co dům dal neboť i tuk dám jaký mám. Vyjde to na 3 nohy a ja skutečně dobrý.

  • Jana z Ústí n.L.
    Jana z Ústí n.L. |

    28. 1. 2005 10:03

    Opravdu moc dobré těsto, připomíná linecké, ale je vláčnější.

  • Macek
    Macek |

    24. 1. 2005 00:45

    Vyzkousela jsem a opravdu super. Lepsi nez kupovane z obchodu.

  • Jaroslava Jirásková
    Jaroslava Jirásková |

    20. 1. 2005 15:52

    Těsto je dobré, díky!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 12. 2004 12:46

    Ono to česky je, ale někde se tak míse neříká, u nás na Moravě ano. Jde tedy o mísu, ať plechovou nebo nerez, z umělé hmoty, to je jedno. Prostě jakékoliv těsto zpracovávám rukama v tom "vandlíku" a je to rozhodně pohodlnější a okolí je čistší.

  • Romca
    Romca |

    16. 12. 2004 11:48

    nevim, co to je vandlik? slo by to napsat nejak cesky, dekuji

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 12. 2004 10:03

    Zkuste jakékoliv těsto připravovat ve vandlíku, v němž zaděláváte na buchty nebo knedlíky. Je to lepší, na vále to lítá na všechny strany, musí se opatrně, ve vandlíku to jde perfektně a nic nelítá!!

  • Hana Urbanová
    Hana Urbanová |

    15. 12. 2004 22:20

    Dělala jsem jablečný štrůdl z jogurtového těsta a velmi mile mě ta chut překvapila. Většinou jsem si kupovala listové těsto mražené, ale už nebudu. Zařadila jsem si tento recept do mých oblíbených. I moji tchýni chutnal a to už je co říct!

  • Josef Novák
    Josef Novák |

    9. 12. 2004 11:09

    Těsto je opravdu super. Moc nám závin z tohoto těsta chutnal.

Abecední seznam: