• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Linecké se solamylem
    Napište svůj komentář k receptu

    Linecké se solamylem

    autor: Severová Miroslava
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Linecké se solamylem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g hladká mouka
      • 200
        g solamyl (bramborový škrob)
      • 280
        g tuk
      • 180
        g moučkový cukr
      • 2
        ks žloutek
      • citronová kůra z jednoho citronu
      • citronová šťáva z jednoho citronu
      • marmeláda

    Postup přípravy receptu

    1
    Na vál prosijeme mouku, přidáme solamyl a ostatní ingredience. Zpracujeme těsto, můžeme nechat odpočinout v chladu.
    2
    Pak vyválíme a vypichujeme různé tvary, vždy polovinu s dírkou uprostřed.
    3
    Slepujeme s pikantní marmeládou (rybízovou nebo meruňkovou).
    4
    Upečené těsto je pikantní, svěží a jemně nakyslé, je křehké a hned po slepení se může jíst (nemusí se nechat odležet).
    5
    Z tohoto těsta lze i vypichovat různé tvary bez dírek a může se slepovat krémem a povrch namočit do čokolády, další varianta např. ořechová nádivka a navrch např. poleva citronová, kávová apod.
    6
    Tak lze z jednoho těsta udělat více druhů cukroví.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Linecké ze špaldové

    Linecké ze špaldové

    Linecké koláčky

    Linecké koláčky

    Linecké těsto

    Linecké těsto

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • recepty73
      recepty73 | 6. 12. 2010 21:14

      ...ano,škrobu je tu opravdu hodně :-( a je cítit :-(

    • Klára K. | 6. 12. 2010 20:25

      Pri tomto recepte, je 5 rovnakých komentárov, mali by ste ich vymazať

    • Anna Č.
      Anna Č. | 5. 12. 2007 16:17

      Dobrý den.Odpověď pro Šárku.Solamyl žádný.A Věrce odpověděla za mne Jana.Žloutky syrové.Přiznám se,že linecké těsto se solamylem jsem ještě v literatuře nikdy neviděla.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:44

      Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

      Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

      Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

      Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:42

      Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

    • Věrka
      Věrka | 5. 12. 2007 11:34

      Paní Anno, do těsta z Lince dáváte žloutky vařené nebo syrové?

    • Marketa
      Marketa | 3. 12. 2007 21:35

      Tenhle recept uz tady je, zkousela jsem ho, ale moc me nenadchl... skrob tam tak nejak krupal mezi zubama.

    • olga stefanova
      olga stefanova | 2. 12. 2007 18:57

      Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina Dávám za 1

    • olga stefanova
      olga stefanova | 2. 12. 2007 18:55

      Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina

    • Šárka Golíková
      Šárka Golíková | 30. 11. 2007 19:44

      Anna Č.A kolik solamylu u toho Tvého těsta?Je jedno jestli je to škrob. moučka bramborová nebo kukuřičná?

    • Jarka z Bratislavy
      Jarka z Bratislavy | 30. 11. 2007 18:44

      Na TV Prima pred niekoľkými rokmi predvádzala manželka rakúskeho veľvyslanca vianočné pečivo a uviedla Išelké tortičky také, ako ich mal rád cisár Franz Jozef, pre ktorého ich v kúpeľoch Baden-Ischel piekli (odtiaľ názov išelské). Odvtedy ich robím a každému chutia. Recept: 500 g hladkej múky, 500 g tuku a 250 g práškového cukru (bez vajcia). Spracované cesto nechať odležať v chladne. Vyvaľkať a vykrajovať tortičky (7 - 8 cm priemer) Upiecť, zlepovať marhuľovým džemom. Povrch poliať čokoládovou polevou a ozdobiť madľou. Rakúska dáma vtedy zdôraznila veľkosť tortičiek a džem marhuľový.

    • Di
      Di | 30. 11. 2007 05:54

      Moje maminka přesně z tohoto těsta dělala Išlské vánoční dortíčky s ořechovou nádivkou a čokoládovou polevou. Recept jsem vložila již dříve.

    • Marie
      Marie | 29. 11. 2007 17:50

      Tak to je pravda, podle receptu z Lince peču spoustu let a je hned měkké a výborné. Lepší recept neznám.

    • Anna Č.
      Anna Č. | 29. 11. 2007 16:21

      Pokud si upečete linecké podle receptu z Lince,bude měkké na druhý den.Poměr základních surovin musí být v poměru 3:2:1,tedy hl.mouka 210g,máslo 140g,cukr moučka 70g a ještě 2žloutky a nastrouhaná citr.kůra.Z těsta peču mnoho let a ještě nikdy nezklamalo.

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 29. 11. 2007 11:55

      To znamená, že můžete ihned ochutnávat - není po upečení tvrdé jako jiné linecké. Ale normálně uložím i s ostatním cukrovím do krabic a konzumujeme přes celé vánoce. Peču vždy tu sobotu,týden před Štědrým dnem.

    • Stella
      Stella | 29. 11. 2007 11:47

      ..."se může jíst"... podľa mňa to znamená, že sa môže začať konzumovať hneď, ale keď budete okrikovať Vašich doma, tak Vám vydrží ...

    • Květa -
      Květa - | 29. 11. 2007 11:01

      Ráda bych to zkusila místo klasického lineckého, jenom se chci zeptat: nemusí se nechat odležet, znamená to, že je to k okamžité spotřebě? Nebo se může nechat uležet?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tuk Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bílý chléb dokonalý

    Bílý chléb dokonalý

    Olejové koláčky naší babičky

    Olejové koláčky naší babičky

    Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

    Zdravá dobrota z červené čočky a…

    Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

    Rajčatový salát s cuketou a…

    Makovec V.

    Makovec V.

    Kuřecí závitek s nivou

    Kuřecí závitek s nivou

    Tuňáková pomazánka s olivami

    Tuňáková pomazánka s olivami

    Zdravý dietní dort

    Zdravý dietní dort

    Staročeská nádivka

    Staročeská nádivka

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    39
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    34
    Palačinky
    Palačinky
    26
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    25
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Linecké se solamylem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí