Lenčin biskupský chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lenjah

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 110
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g lískové oříšky nahrubo nasekané
    • 50
      g kandované ovoce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      lžíce lněná semínka vrchovatá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme s oběma cukry, vmícháme žloutky a poté přidáme i ořechy, rozinky předem namočené v rumu a kandované ovoce. Postupně zapracujeme mouku a prášek do pečiva.
2
Z bílků ušleháme sníh a opatrně pomalu ho vmícháme do vzniklého, poměrně tuhého těsta. Dávka mi krásně vyšla do 30 cm dlouhého, 11 cm širokého a 4,5 cm vysokého srnčího hřbetu. Ten vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj rozprostřeme tak, že prostředek bude tvořit žlábek a těsto stěrkou vytáhneme po stranách k okrajům. Je to z toho důvodu, že prostředek při pečení poměrně dost vyskočí.
3
Pečeme na 160 °C asi 45 minut. Poté necháme chvilku zchladnout, vyklopíme chlebíček na mřížku a necháme ještě úplně vystydnout.
4
Poté si rozpustíme všechny čokolády, chlebíček rozpůlíme a každou polovinu důkladně polijeme čokoládou.
5
Protože miluji jídla, u kterých se dá krásně experimentovat se surovinami, přidala jsem do těsta lněná semínka. Skvělá by určitě byla i slunečnicová. Příště zkusím místo kandovaného ovoce použít třeba proslazené višně nebo třešně a úplně vynechám rozinky, jen ten rum tam musí trošku zůstat, že? :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.