Lahůdková sekaná II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso (Mleté maso můžeme nahradit drůbežím nebo králičím masem)
    • 250
      g eidam sýr
    • mléko
    • 2
      ks rohlík
    • cibule
    • česnek
    • koření
    • mražený hrášek a karotka
    • 150
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, přilejeme asi 2 dcl mléka, promícháme a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom přimícháme na kostičky nakrájenou cibuli, podle chuti prolisovaný česnek, v mléce rozmočené rohlíky a koření (různé dle chuti - např. směs do mletých mas), přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše dobře promícháme. Na alobalu, který mírně posypeme strouhankou, utvoříme šišku, pevně zabalíme a upečeme v troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny.
2
Vhodná příloha jsou brambory nebo bramborová kaše. Tato sekaná je také výborná na studeno a protože je krásně barevná, vypadá dobře na obložených mísách.

Komentáře k receptu

  • jarda
    jarda |

    3. 11. 2016 21:27

    Zkuste dát do sekané 250 g tvarohu z vaničky. :-D

  • jarda
    jarda |

    3. 11. 2016 21:25

    Zkuste dát do sekané 250 g tvarohu z vaničky. :-D

  • Ladia
    Ladia |

    14. 10. 2010 09:56

    Nepatří do: Králičí, Drůbeží

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    17. 10. 2008 08:21

    To záleží na každém.Pokud máte rádi kůrku upečenou do hněda,rozřízněte tak 20 minut před koncem pečení alobal a odhrňte do stran.Nemusíte rozbalovat.

  • Olga Nachtigalová
    Olga Nachtigalová |

    16. 10. 2008 13:13

    Mám dotaz k pečení - rozbaluje se před koncem pečení kvůli kůrce, nebo ne? Díky

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    6. 1. 2006 09:17

    Nezkoušela jsem to,ale nevidím důvod,proč ne?Vyzkoušejte to a napište.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 1. 2006 13:07

    Môže sa to robiť i z vebřového masa, skoušali ste to?Ďakujem