Kyselá fazolová polévka s uzeným masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • 200
      g uzené maso koleno, krkovička
    • olej vepřové sádlo
    • 1
      ks cibule menší
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,2
      l mléko
    • 0,1
      l kyselá smetana
    • 1
      ks bobkový list
    • pepř celý mletý
    • mletá paprika červená
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebrané a umyté fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě dáme vařit. Uzené maso vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka.
2
Během vaření fazolí přilijeme vývar z uzeného masa a s bobkovým listem uvaříme téměř doměkka. Zahustíme cibulovou jíškou, do níž jsme přidali mletou červenou papriku, a zalijeme studeným mlékem. Přidáme kyselou smetanu a krátce povaříme.
3
Dochutíme rozetřeným česnekem, mletým černým pepřem, solí, cukrem a octem. Před podáváním přidáme do polévky uzené maso nakrájené na malé kostky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: