Kynuté těsto na výbornou bublaninu či koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ovecka17

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosejeme mouku. V hrnečku necháme v části vlahého mléka se lžičkou cukru a lžičkou mouky nakynout droždí (cukr odebíráme z celkového udaného množství). Když máme kvásek vykynutý, vložíme do utvořeného důlku v mouce vajíčka a tenkým pramínkem přiléváme kvásek.
2
Přidáme další mléko, rozpuštěný tuk, citronovou kůru a nakonec sůl. Vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě. Když nakyne zpracujeme ho libovolně s jakýmkoliv ovocem či libovolnou nádivkou.
3
Tento recept je již po generace vyzkoušený a ještě nikdy nezklamal.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Mléko Polohrubá mouka Sůl Tuk Vejce

Komentáře k receptu

  • Jana74
    Jana74 |

    10. 7. 2016 12:46

    Kdy se přidáva cukr a jaký?

  • KatieValMez
    KatieValMez |

    7. 7. 2013 18:16

    Teď dělám, jen z menšího množství ;-) tvaroh a meruňky snad bude fajn kombinace 8-) ikdyž kdo ví co z toho vyleze :-))

  • Danca27
    Danca27 |

    28. 5. 2011 16:03

    Tak jsem dnes zkoušela, ale vykynulo mi strašně moc tak přiště ho udelám z min mouky cca 500g ..ale chutove výborný všem moc doporučuju jen si musíte nachystat opravdu na tento pomer hodne ovoce a vmáčknout ho dovntiř nebo vyleze nahoru...hodne ovoce tipuju na kilo jablek třeba nebo kilo lesniho ovoce a mozná i tvaroh pod ovocem tam nebude vadit :-)..moc a moc dekuji za recept ;-) ;-) :-*

Abecední seznam: