Květákový nákyp II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák (mladé zelí, kapustu) rozebereme na přiměřené kousky a ovaříme ve slané vodě, ne příliš do měkka.
2
Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme krupicí, krátce osmahneme, zalijeme mlékem a uvaříme velmi hustou "krupici". Krupici necháme mírně vychladnout, a vmícháme celá vejce, směs ochutíme solí, vegetou, pepřem a muškátovým květem.
3
Pekáček s vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dno pekáčku poklademe ovařenou zeleninou a zalijeme krupicovou směsí. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.
4
Podáváme teplé i studené s nakládanou nebo čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu

  • rostak65
    rostak65 |

    11. 7. 2015 13:05

    Nějaké dávkování surovin pro nás slabší kuchtíky by se hodilo. :-!

  • rostak65
    rostak65 |

    11. 7. 2015 12:31

    Jde to uvařit i bez uvedených dávek a množství surovin, ale my slabší kuchaři bychom to uvítali. O:-)

Abecední seznam: