Květák s kari omáčkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • sůl
  • Omáčka
    • zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      lžíce vegeta
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka citronová šťáva
    • 2
      ks žloutek (Nebo 1 lžíce másla)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák namočíme do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz. Poté květák vyjmeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Uvařený květák necháme okapat, přelijeme omáčkou a podáváme. Ozdobíme snítkou kopru, nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
2
**Omáčka:** smetanu rozmícháme s mlékem, přidáme na kousky taveného sýra, přivedeme k varu a sýr rozvaříme. Ochutíme vegetou, kari kořením, citronovou šťávou, podle chuti přisolíme a dobře promícháme. Omáčku můžeme zjemnit žloutky nebo máslem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav |

    21. 12. 2013 11:59

    Luxusní!! Jen příště musím udělat aspoň trojnásobek omáčky ;-)

  • Kestrankova
    Kestrankova |

    24. 7. 2011 11:36

    Jednoduché, dobré.

  • Hana Chytrá
    Hana Chytrá |

    30. 6. 2009 14:35

    ta omáčka nemá chybu, velmi dobra :)

  • Eva Jaklová
    Eva Jaklová |

    17. 7. 2008 12:35

    Opravdu rychlé, snadné a moc dobré.

  • Jitka H.
    Jitka H. |

    20. 7. 2006 17:39

    Nejspíše moc dobré, tedy podle slov manžela a syna. Na mě bohužel nezbylo, asi je špatně uveden počet výsledných porcí :)

  • Martina S.
    Martina S. |

    15. 7. 2006 18:38

    Toto jídlo mělo u nás velký úspěch. Potřebovala jsem něco rychlého na přípravu a toto bylo to pravé. Udělala jsem jeden a půl množství omáčky, místo mléka jsem dala smetanu, máslo jsem vynechala. Omáčkou jsme si polévali jak květák, tak brambory. Vynikající.

  • martina malovikovam
    martina malovikovam |

    9. 4. 2006 11:40

    vynikajuca onmacka,priatel len chavalil

  • Lenka Jabůrková
    Lenka Jabůrková |

    28. 1. 2006 19:59

    Výborné a rychlé, omáčku budu používat i k masu a jiné zelenině. Díky.