Kuřecí rolky se šunkou

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (půlky)
    • pepř mletý
    • 4
      šunka
    • 8
      anglická slanina
    • 4
      plátkový sýr
    • rostlinný olej
    • drůbeží vývar
    • sůl česneková
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kuřecí prsíčka. Pořádně je opláchneme pod tekoucí vodou a dobře osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Lehounce je naklepeme, potom osolíme a opepříme podle vlastní chuti. (Můžeme je rovněž lehce přetřít hořčicí). Na každý kousek prsíček klademe tenké plátky libové šunky (nejlépe od kosti) a sýra (některý ze sýrů holandského typu - eidam nebo ementál), pak je opatrně zarolujeme do nevelké rolky a každou z nich obalíme dvěma většími plátky anglické slaniny. Aby se nám rolky nerozbalily, můžeme je zpevnit kovovými jehlami nebo párátky.
2
Mezitím si rozehřejeme troubu na zhruba 270 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme rostlinným olejem, poskládáme do ní jednotlivé rolky a mírně podlijeme kuřecím vývarem. V troubě pak zapékáme asi 30 minut.
3
Hotové kuřecí rolky podáváme teplé a ozdobené nasekanými bylinkami - petrželkou nebo pažitkou. Jako přílohu můžeme podávat vařené či pečené brambory, hranolky stejně jako bílé pečivo nebo rýži.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    18. 10. 2015 11:54

    Tak jsem to udělal, jen troubu mám do 250 stupnu ...

  • vlasta 7.1.2011
    vlasta 7.1.2011 |

    7. 1. 2011 12:25

    dnes jsem dělala ty rolky jsou výborné dávám za 1. fajn recept :-) :

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    31. 3. 2007 17:16

    Prosím, zrušte tú 5, bola daná omylom. Ďakujem.

  • Věra
    Věra |

    31. 3. 2007 15:15

    Právě jsme dobaštili. Výborné. Hodnotím 1.

  • Zuzana
    Zuzana |

    30. 3. 2007 14:51

    Jeste jsem chtela podotknout, ze nevim, proc tomuto receptu nekdo dal za 5. Je opravdu chutny. asi nejaky zavistivec a neprejici.

  • Zuzana
    Zuzana |

    30. 3. 2007 14:48

    Vynikajici! Jen jsem misto cesneku dala cibuli, protoze cesnek v nasi rodine kvuli jeho "pronikave vuni" nepouzivame.

  • Zuzka II.
    Zuzka II. |

    29. 3. 2006 12:40

    rolky jsou vyborne, tomuto receptu davam za 1 :-) pozn. Honzovi - autor pise syr holandskeho TYPU, ne ze je to syr holandsky...

  • Radka.H.
    Radka.H. |

    24. 2. 2006 14:40

    Vynikající,budu je dělat dál.Akorát jsem neměla česnekovou sůl,tak jsem maso motřela mírně z obou stran.Prolisovanym česnekem a normálně osolila.

  • Zuzka
    Zuzka |

    29. 8. 2005 12:36

    Už několikrát jsem tyto rolky dělala a pokaždé měly velký úspěch, výborné jídlo :--)))

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    19. 8. 2005 12:19

    Domnívám se, že tato informace na chuti uvedeného pokrmu nic nemění :)

  • Honza Prikryl
    Honza Prikryl |

    19. 8. 2005 12:02

    Emental pochopitelne není sýr holandský, ale svýcarský - údolí (Tal) reky Emmen. Proto se taky gramaticky správne píse EMMENTAL.