Kuřecí řízky v hermelínu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks jablka velké
    • 10
      ks trvanlivý salám koleček
    • 1
      ks hermelín
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky mírně naklepeme, osolíme a okořeníme. Vložíme do olejem velmi slabě vytřeného pekáčku, na každý řízek položíme asi 3 kolečka salámu, 2 plátky jablka. Posypeme nahrubo strouhaným sýrem Hermelín a zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali rum a sójovou omáčku. Pečeme velmi zvolna v troubě. Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    6. 2. 2009 16:22

    Jani, přílohu si asi každý volí podle své chutě. Upřímně: já bych to k salátu nedávala, ale třeba ti někdo napíše, že to tak vždycky baští :-), já si ale myslím, že ty vlastní řízky jsou natolik chuťově výrazně, že stačí jen brambory. Ale to je jen můj názor

  • Jana Mazurová
    Jana Mazurová |

    6. 2. 2009 15:39

    Recept zní slibně, asi ho vyzkouším :o) Hodí se i k bramborovému salátu??

  • Veronika R
    Veronika R |

    2. 12. 2007 00:24

    Jako jídlo zní šíleně, ale nedalo mi to ho nezkusit a opravdu světe div se, ono to je dobrééé:))). Jídlo má přijemnou, obyčejnou (tím chci říci dobrou) chuť.

  • Milan ,,Labužník"
    Milan ,,Labužník" |

    4. 11. 2006 13:00

    díky za zajímaví recept bylo to moc dobré,ale dal bych tam víc hermelínu

  • Lubor Hájek
    Lubor Hájek |

    18. 4. 2006 19:11

    Špica!

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    12. 3. 2006 22:53

    Je to vážně moc dobrý.Já jsem ještě pod to dala na kolečka nakrájené brambory a po zapečení měly výbornou chuť.

  • Emila
    Emila |

    11. 3. 2006 19:23

    Také nám chutnalo

  • Pavlína Votkeová
    Pavlína Votkeová |

    11. 3. 2006 17:14

    Podle mě dost dobré. Jenom se to nesmí přehnat s tím jablkem.Pak to utluče ostatní chutě. Dávám za 1.

  • Verulinka
    Verulinka |

    19. 10. 2005 21:12

    Přiznám se, že tento recept asi mezi oblíbené nezařadím. Účel ale splnil, manžel byl rád, že má teplou večeři a já jsem ráda, že se nebojím experimentovat. Ale nějak mi ty chutě nešly dohromady. Je to jasné, jeden recept se nikdy nemůže zavděčit všem. Příště budu určitě zase chválit :o)

  • kluci z koleje
    kluci z koleje |

    17. 10. 2005 18:18

    Děkujeme za recept, bašta

  • Klhůfkovi
    Klhůfkovi |

    16. 10. 2005 13:12

    Velice chválíme, je to jedna z nejlepších a hlavně oreginálních věcí které jsme v poslední době jedli.

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    8. 10. 2005 19:51

    Jednička

  • Dostálová
    Dostálová |

    28. 8. 2005 10:58

    Dneska dělám k obědu, tak uvidím jaké to bude a podám zprávu

  • Fleur
    Fleur |

    28. 8. 2005 00:06

    Moc se mi povedlo a bylo i přes moji počáteční nedůvěru ke kombinaci surovin moc dobré. Prostě paní Vencová dává fajn recepty

  • Anonym
    Anonym |

    27. 8. 2005 11:06

    Výborné, nezvyklé kombinace surovin

  • Zuzana Sládková
    Zuzana Sládková |

    26. 8. 2005 16:05

    Vynikající, mohu vřele doporučit. I mlsný jazýček mého tříletého syna si spokojeně pomlaskával :-) Zuzka

  • Fleur
    Fleur |

    21. 6. 2005 21:44

    Divná kombinace, šílená, nemám k tomu odvahu, asi jako A. nevím zda experimentovat. Ale když skoro všichni chválíte, tak se do toho asi pustím

  • Alis
    Alis |

    8. 6. 2005 21:59

    A. experimentuj a pořád do něčeho nevrtej. Každému samozřejmě nechutná vše stejně, jak se říká někdo má rád holky a někdo vdolky, tak to je, ale nemusíš ve svých komentářích pořád pochybovat a otírat se o lidi, kteří sem posílají recepty, které řadě lidí chutnají!!!

  • A.
    A. |

    7. 6. 2005 22:21

    Také se mi to zdá divné, někdo to chválí, někdo ne, tak nevím co s tím. Asi budu muset experimentovat. To jsou ale kombinace, kam na to chodíte? Nevím jestli si rači nemám dát buřta s cibulí a nevařit.

  • Petra H
    Petra H |

    7. 5. 2005 15:00

    Jídlo je moc dobré. Udělala jsem ho dnes poprvé a už se těším, až ho udělám znova. Velmi chutné, jednoduché a není na tom co zkazit. Doporučuji všem!!!!

  • Luba
    Luba |

    5. 4. 2005 16:42

    Moc nám chutnalo

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2005 16:55

    Vynikající

  • Růžena Holbová
    Růžena Holbová |

    31. 3. 2005 15:17

    Recept jsem vyzkouša čekala co řekne rodina,no byly unešení .Budu dál zkoušet další recepty.Děkuji

  • Olja
    Olja |

    23. 3. 2005 14:03

    Recept jsem vyzkoušela se značnou nedůvěrou vzhledem k rumu. Myslím, že výsledek je spíše zvláštní než vyloženě dobrý. Nakonec mi nejvíc vadil ten salám (použila jsem Herkules). Příště to musím zkusit bez něj... Ale jako obměnu stereotypních jídel, bych doporučila:-)

  • Alice
    Alice |

    30. 11. 2004 19:44

    Paní Jano, tenhle recept jsem zařadila do repertoáru svého vaření a celé rodině chutná - ostatně jako skoro všechny recepty od paní Vlasty. Neudělala jste v přípravě nějakou chybu? A je však pravdou že každý má rád jiné chutě a co chutná jednomu nemusí chutnat jinému, to je život.

  • jana
    jana |

    30. 11. 2004 14:53

    pani Vlasto. zkousela jsem od Vas uz hodne receptu ale musim rici ze tento se nepovedl. delala jsem ho presne podle navodu ale maso po opeceni bylo citit hodne sojovkou a rumem, omacka se ani nedala jist. bylo to sladkohorke. doopravdy tolik lzis sojovky a rumu ? proste to nebylo ono.

  • Dostálová
    Dostálová |

    16. 11. 2004 19:10

    Toto jídlo předčilo mé očekávání, zařadím do jídelníčku

  • Aťa
    Aťa |

    20. 9. 2004 19:14

    Také nám chutnalo

  • Zlatuska
    Zlatuska |

    20. 9. 2004 17:46

    Rýchle a moc chutné,dík za recept.

  • Lubor a rodinka
    Lubor a rodinka |

    9. 9. 2004 21:19

    Děkujeme paní Vlastě, už jsme od ní vyzkoušeli několik receptů a se všemi jsme měli úspěch

  • Blaženka
    Blaženka |

    7. 9. 2004 22:48

    No tak jsme po večeři a opravdu je to mňamka.Tak díky, asi budem zkoušet dál.

  • Máca
    Máca |

    1. 9. 2004 10:15

    K tomuto receptu se stále vracím. Je to bomba!!§

  • Anonym
    Anonym |

    21. 7. 2004 22:03

    Moc dobré, takovýchto receptů více!!!

  • Alice
    Alice |

    6. 7. 2004 18:48

    Výborné, překvapující chuť

  • Vita
    Vita |

    4. 7. 2004 19:21

    Narez......

  • Kája
    Kája |

    30. 6. 2004 19:21

    Další recept, na kterém se učím vařit. Povedlo se, rodinka si pochutnala!

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    11. 6. 2004 22:06

    Lubor má pravdu

  • Lubor
    Lubor |

    10. 6. 2004 19:34

    Tak tohle je špica!

  • Michal Sankot
    Michal Sankot |

    8. 5. 2004 22:45

    No, musim rict, ze mi ingredience prisly dost divoke ale zvedavost mi nedala a kure s hermelinem jsme vcera vyzkouseli. Je to opravdu vynikajici. Dekujem.

  • Lenka
    Lenka |

    20. 2. 2004 11:51

    Tak jsem se do toho taky vrhla, i přes počáteční nedůvěru - ta kombinace šlehačka,rum,sojovka mi připadala šílená, ale opravdu je to výborný!!!

  • Luďka Břečková
    Luďka Břečková |

    2. 2. 2004 21:51

    Včera jsem si recept stáhla a dnes vyzkoušela a musím říci, že rodina mlaskala, já samozřejmě také, bylo to něco úchvatného. Jen jsem si dovolila malinkatou změnu a to místo Hermelínu jsem dala Vltavín, který jsem měla doma, ale myslím si, že to není až taková změna. Jídlo je úžasné a pní Vlastně za něj velký dík. Dnešním dnem je zařazeno do našeho jídelníčku. Dobrou chuť všem mlsálkům přeje Lu*