Kuřecí polévka se šalvějí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer 1-2
    • 100
      g zelené fazolky mražené
    • 2
      ks brambory velké
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      lžička šalvěj
    • 1
      l drůbeží vývar nebo slepičí vývar z kostky
    • 1
      hrst vlašské ořechy nemusí být
    • 2
      ks kuřecí prsa malé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpálíme olej a prudce v něm osmahneme na malinké kousky pokrájené kuřecí řízky. Když jsou dozlatova, přidáme pokrájenou cibuli a celer a asi 2 minuty podusíme. Přisypeme mouku a šalvěj a osmahneme.
2
Zalijeme vývarem a za občasného míchání přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou mrkev, brambory a fazolky a vaříme asi 25 minut mírným varem. Dochutíme solí a pepřem, vsypeme vlašské ořechy a povaříme dalších 5 minut.
3
Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.