Kuře na talíři

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso celé kuře (1-1,2kg)
    • sůl
    • kmín
    • koření na kuře
    • porcelánový talíř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře na prsní straně rozřízneme, osušíme, posolíme a pokmínujeme, popřípadě posypeme kořením. Rozříznutou stranou položíme na hluboký porcelánový talíř a dáme do vyhřáté trouby.
2
Šťáva zůstává z větší části v kuřeti, část odkapává na talíř a lze ji využít na dodělání sosu, budete-li chtít kuře konzumovat s rýží, nebo bramborem.
3
Je úplně jak ugrilované a dobré s kouskem chleba. U nás říkáme, na utření prstů. Je to obdoba kuřete na soli, ale ušetříme tu sůl.
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Koření na kuře Kuřecí maso Porcelánový talíř Sůl

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    15. 7. 2007 22:51

    Také už mi jinak upečené kuře nechutná. Já kuře ale "nepižlám", celé ho položím na talíř a ani nehlídám dobu pečení - prostě až je dozlatova, vyndám.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 10. 2005 19:39

    Najděte si kuře na talíři II. Tam jsou uvedeny doby pečení i teploty.

  • Jana
    Jana |

    29. 9. 2005 22:02

    Muzete mi prosim poradit na kolik stupnu mam to kure pect?

  • Helena
    Helena |

    27. 4. 2005 15:45

    Je to vynikající a jinak už mi kuře ani nechutná!!!

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    31. 1. 2005 20:04

    Také to znám, je to moc dobré a opravdu dietní.

  • Aska
    Aska |

    31. 1. 2005 14:32

    Tuto úpravu kuřete dělám už léta,je to rychlé, výborné a dietní.

 
 

Další doporučené recepty: