Kuře a la Dubrovník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře si naporcujeme na co nejvíc menších kousků - cca 8 ks. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly. Vyjmeme a do výpeku dáme restovat slaninu. K té přidáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a žampiony a opět prorestujeme. Brambory nakrájíme na menší kousky a přidáme ke směsi do pekáčku, osolíme, opepříme a promícháme se směsí zeleniny.
2
Do brambor se zeleninou zapícháme osolené, zatažené kousky kuřete, přiklopíme a dáme péct. Odklápím cirka po 1/2-3/4 hodině a dopékám, aby kuře bylo dozlatova. Věřte mi a nešetřete bramborami, protože natáhnou fantastickou chuť z kuřete a zeleniny a i když kuře sníte, dají se jíst samotné a je to bašta!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: