Křidýlka KFC

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.H.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křidýlka v kloubech naporcujeme (já špičky vyhazuji, není na nich masíčko). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření (malinko pikantnější) a zalijeme zakysanou smetanou. Řádně promneme, aby se smetana dostala všude a dáme na 2 hodiny do chladu. Poté křidýlka obalujeme v polohrubé mouce a smažíme na oleji.
2
Tento recept mi dala kamarádka a já ho předávám dál. Děti se po křídýlkách můžou doslova utlouct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • l.peska
    l.peska |

    30. 6. 2014 15:51

    no s KFC se to tedy srovnat nedá

  • Milovník KFC
    Milovník KFC |

    19. 12. 2012 13:24

    Není to ono, ale je to taky dobrý. Myslim , že se musí hlavně vychytat to koření. Tento recept doporučuji.

  • hoj
    hoj |

    9. 2. 2011 15:38

    vsude se to obaluje jen v mouce....ale zkuste do mouky pridat kyprící prasek a solamyl a mate prave KFC ;-)

  • Dana Duníková
    Dana Duníková |

    18. 7. 2010 14:03

    Právě jsem je dala do lednice, tak jsem zvědavá jak to dopadne za dvě hodinky až je budu smažit :) ale zatím vypadají moc dobře :) jinak - dávala jsem dvě 200g zakysané smetany a bohatě vystačily cca na 20 křidélek, špičky od kloubu jsem také odsekla

  • Di -
    Di - |

    8. 10. 2008 05:54

    Vidím, že se Vám přesné odpovědi nedostalo, tak alespoň přibližně. Se smetanou jsem to nikdy nedělala, ale mám podobný recept s kefírem, ve kterém rozmíchám sůl a papriku. Před smažením obalím v hladké mouce. Do 1/2 l kefíru se jich vejde až 18 vělkých - špičky dávám také pryč.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    7. 10. 2008 17:41

    Kdo jste zkusil, můžete prosím napsat kolik křidýlek je třeba na jednu zakysanou smetanu? Děkuji.

  • ANNA POLÁKOVÁ
    ANNA POLÁKOVÁ |

    7. 10. 2008 12:48

    vyzkoušela jsem to,měla jsem málo grilovacího koření tak jsem dokořenila kořením "pečené kuře" a byla to asi paráda, protože na mě bohužel zbylo jen nádobí:-)) Dávám do oblíbených a za 1

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    5. 10. 2008 21:31

    Vyzkoušela jsem, díky za recept, je to mňamka :-)

  • Marie Fatrlová
    Marie Fatrlová |

    3. 10. 2008 14:47

    Já špičky křídel a odřezky z masa a z kuřete nevyhazuji, ale nastřádám v mrazáku a použiji na polévku - vývar.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 10. 2008 11:26

    Ďakujem za odpoveď. Ten recept slubuje byť dobrý, vyskúšam. Krásny deň Klára

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    3. 10. 2008 11:19

    KFC jsou restaurace s rychlým občerstvením, specializující se na jídla z kuřat. Něco jak McDonald, ale (podle mně) chutnější. No a tato křidýlka v receptu jsou asi jak ta, prodávaná v KFC.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 10. 2008 11:13

    Rozdeliť ich snáď ani neni treba, ale mohla napísať, čím podávať? Pre zvedavosť: čo znamená KFC?

  • J. H.
    J. H. |

    3. 10. 2008 10:45

    Je to tak,jak píše Kateřina.Špičku odkrojím a vyhodím.Další dvě části v koubu rozříznu.

  • Kateřina Davidová
    Kateřina Davidová |

    3. 10. 2008 10:28

    Já jsem to pochopila tak, že špičku odkrojí a vyhodí a další dvě části rozdělí v kloubu.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    3. 10. 2008 07:36

    Podle mě autorka myslela, že odřízne ty špičky bez masa azbytek nechá tak, ne? Je to dost nejasně napsané. Proč by je překrojovala nebo v kloubu nařízla?

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    2. 10. 2008 22:23

    Stačilo napsat,že křidýlka v kloubu nařízneme a bylo by to všem jasné,ne?

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    2. 10. 2008 20:34

    Co je na tom nejasného? Prostě se křídla v kloubu překrojí.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    2. 10. 2008 20:05

    Křidélka v kloubech naporcujeme?Prosím o vysvětlení

Poslední navštívené:

Abecední seznam: