Kremrolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 35 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: svecinka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutek, máslo a smetanu utřeme do hladka. Přidáme špetku soli a hladkou mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout. Na pomoučněném vále vyválíme tenký plát. Rádýlkem nakrájíme tenké dlouhé proužky podle velikosti pečících trubiček. Proužky natočíme na trubičky, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Po upečení trubičky vykroutíme a kremrole naplníme nutelovým krémem. Krém připravíme uvařením husté kaše z mouky a mléka. Do zchladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutek, kakao a Nutellu.

Komentáře k receptu

  • Znám
    Znám |

    13. 12. 2013 14:57

    Tenhle recept znám a musím říct, že každý, kdo kremrolky ochutnal, chce recept. I ti, co normálně nejedí sladké. Každoročně dělám na Vánoce z trojité dávky a kdyby jich bylo ještě víc, tak by se všechny snědly. Absolutně nejluxusnější chuť krému. Žádný klasický máslák, je strašně jemný. A s tím těstem na kremrolky se pracuje jedna báseň, jsou raz dva hotové. V podstatě mě brzdí jen to, že mám stále málo trubiček. A ani není potřeba kremrolky potírat vajíčkem - nedělám to. A kupuju tu nejobyčejnější nugetu....

Poslední navštívené:

Abecední seznam: