Krémeše

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a upečeme. Jeden plát po vychlazení nakrájíme na plechu na kostky. Druhý necháme celý.
2
Mléko také rozdelíme na dvě poloviny. V jedné polovině uvaříme cukr krupice a vanilkové cukry. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a toto pak vléváme do vřícího mléka (pozor na hrudky) a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout (občas promícháme, aby se neudělal "škraloup") a do vychlazeného všleháme máslo pokojové teploty. Tento krém pak natřeme na celý plát listového těsta a na krém poukladáme kostky listového těsta, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme do lednice.
3
Potom krájíme podél kostek. Můžeme zdobit šlehačkou.

Komentáře k receptu

  • Standa Vondruška
    Standa Vondruška |

    15. 9. 2005 06:36

    nepatří do krému take trocha rumu?

Další doporučené recepty: