Králík v peřině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík
    • 3
      ks rohlík 2-3
    • 5
      ks vejce
    • mléko
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozporcovaného králíka okořeníme - česnek, sůl, kmín, podlijeme a dáme péct. Mezitím si připravíme peřinu: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem tak, aby se pouze nasákly, přidáme vejce, sůl, pepř a dobře promícháme. Asi půl hodiny před dopečením králíka zalijeme touto hmotou a odkryté necháme dopéct (peřina musí ztuhnout a zezlátnout).
2
Podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou zeleninou - okurky, kozí rohy, červená řepa, cibulky - prostě něco kyselého. U nás se první sní peřina, která natáhne chuť králíka s česnekem.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    4. 3. 2007 02:19

    Jó, králičí zadní stehna na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem nemají chybu.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    2. 3. 2007 12:18

    jéééé to se mě líbí,mám v mrazáku králičí stehna,asi vyndám a udělám v sobotu k obědu:o))