Králík ála vepřová pečínka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králíčí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • kmín
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Druhý den upečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny na 200 °C. Můžeme mírně podlít, ale není to nutné, cibule i maso pustí dost šťávy.
2
Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
3
Malá obměna: k masu přimícháme asi 500 g kysaného zelí a pečeme vše dohromady.Tady je nejlepší příloha bramborový knedlík.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    12. 8. 2008 10:56

    Jano,to opravdu asi ani nevíte,ale co vím já,tak jak se říká,králík není nadarmo drahý.Máte pravdu,jak to začne chcípat,ikdyž jsou naočkovaní,člověku zbydou jen oči pro pláč.Kvůli toho jsme je vlastně zrušili.Neměla jsem to srdce se na to dívat.Jeden rok bylo králíků,že jsme je rozdávali a pak zase hromadný úhyn.Ale je pravda,že teď vám králíka nikdo pod 200 kč neprodá,ještě,že ho sem tam máme z rodiny na Jižní Moravě.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    12. 8. 2008 06:28

    Já mám to štěstí, že mi prodává králíky jedna hodná sousedka a to za mnohem příznivější cenu, než v obchodech. V oblíbených receptech mám nejmíň deset receptů na králíka a jeden lepší než druhý.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    11. 8. 2008 16:33

    Hm, my na vesnici ani nevíme, co máme, když máme plný králíkárny králíků .... barvičky jim fakt nedáváme, naopak - milujeme králičí maso snad ze všeho nejvíc. A když se králíci dobře krmí, není nad ně. Ale, zase když začnou chcípat už vykrmení, taky blbý.Ale to jsem zabrousila někam úplně jinam...těším se, že tento recept co nevidět zkusím !

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    11. 8. 2008 15:19

    Králík je fakt drahý a navíc,z těch marketů to jsou takové zdechlinky,že by asi 4 členná rodinka moc nenajedla,takže Šárko,určitě to nebyl vůbec špatný nápad s tou krkovicí.Já jsem dnes dělala kuře na způsob béřovického králíka a taky vynikající.Určitě by se taky nic nestalo,kdybych přidala plecko,nebo krček.Zkuste,je to vynikající recept.Z těch králíků tady asi jeden z nejlepších,ale každý má jinou chuť a tak to nechám na vás.

  • Šárka Hájková
    Šárka Hájková |

    11. 8. 2008 12:57

    Je to opravdu mňamka, zkoušeli jsme v neděli a manžel jen chválil. Jen jsem kvůli závratným cenám králíka v běžné prodejní síti použila 2 králičí stehna a 2 plátky krkovice a nejspíš to tak udělám i příště, bylo to opravdu zdařilé..... Dávám 1*.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    6. 8. 2008 11:34

    Mno, zase jedna pochoutka z králíčka. Určitě vyzkoušíme, díky.