Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso silnější kotletky
    • olivový olej na opékání
    • 1
      lžíce sirup z bezinkových květů
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový květ mletý
    • 1
      špetka chilli koření
    • 1
      hrst třešně čerstvé nebo kompotované (na dokončení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do pánve přidejte sirup, osolte, přidejte koření, dobře promíchejte a vraťte kotletky.
2
Pánev přikryjte a na mírném plameni vše poduste asi 15 minut, nebo až bude maso křehké. Je-li třeba, přilijte do šťávy trochu vody nebo vývaru.
3
Po dokončení kotletky opět vyjměte a do výpeku v pánvi vložte vypeckované třešně. Velmi krátce povařte, až třešně pustí šťávu. Promíchejte a do pánve vraťte kotletky, vše spolu krátce prohřejte a podávejte. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo, ale i opečené brambory či rýže.
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Muškátový květ Olivový olej Sirup Sůl Třešně Vepřové maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pospipo
    pospipo |

    9. 3. 2012 12:41

    Výborné, osvěžující, já zkusil s mírně ochucenou rýží a skvělé.

Abecední seznam: